Bernstein suri magades oma kodus Ojais, ütles helilooja suhtekorraldaja Cathy Mouton, kelle sõnul oli Bernstein juba mõnda aega nõrga tervisega.

Bernstein kandideeris oma loominguga Oscarile 14 korda, kõige viimati 2002. aastal “Far From Heaven” eest. Kummalisel kombel võitis ta kuldmehikese vaid 1967. aasta filmiga “Thoroughly Modern Millie”, mida kriitikud peavad üheksa ta nõrgemaks tööks.

Märksa tugevamaks on hinnatud tema muusikat filmidele “Some Came Running”, “Birdman of Alcatraz”, “The Great Escape”, “Hawaii”, “The Great Santini”, “Cast a Giant Shadow”, “My Left Foot”, “A River Runs Through It”, “Devil in a Blue Dress” ja “The Gangs of New York”. Ta on loonud ka mitu sümfoonilist teost.

Bernstein alustas filmimuusika loomist 1950. aastal, mul seda žanrit valitsesid Euroopast tulnud emigrandid Erich Korngold, Miklas Rosza ja Max Steiner. Ja kuigi ka Bernstein kasutas sageli täismõõtelisi orkestreid, nii nagu tema eelkäijad, püüdis ta viia muusika vastavusse ekraanil toimunud tegevusega.

Filmis “The Man with the Golden Arm”, milles Frank Sinatra kehastas heroiinisõltuvuses džässmuusikut, loobus ta stuudioorkestrist ja asendas selle džässbändiga.

Kuigi ka tema pärines New Yorgist, ei olnud ta legendaarse helilooja Leonard Bernsteini sugulane, kuid nad olid sõbrad.