Veel astusid Tuskal üles tuntumatest puntidest sakslaste Kreator, inglaste Bolt Thrower, hiljuti uue plaani ilmutanud ja mitmeid kordi Eestis esinenud Amorphis, samuti Soilwork, Amaranthe, Ihsahn jt. Eesti raskemuusika au ja uhkust kaitses Tuskal kohaliku band-battle konkursi kinni pannud Soul Thrower. Eelmine aasta hullutas Eesti bändidest Tuskal pealavalt publikut Metsatöll.

Kuigi selleaastasel festivalil oli mullusest mõnevõrra vähem külastajaid, oli tegemist siiski väga hea tulemusega, sest Soome muusikaäris on konkurents suviste nädalavahetuste pärast nii tihedaks läinud, et samal ajal toimus pealinnas lausa neli erinevat muusikafestivali. Neist tuntuim Rock The Beach korjas väidetava 30 000 osalejaga koore. Suurem promo ja laiemale sihtgrupile suunatud esinejad tegid oma töö - Rock The Beach peaesineja oli näiteks mõned päevad varem Tallinnas esinenud Green Day, Rammstein ning 30 Seconds To Mars. Eesti bändidest astus rannafestivalil üles Elephants From Neptune.

Väiksem Tuska tähendas ühte vähemat lava ja võrreldes eelmiste aastatega mõnevõrra nõrgemat artistide nimistut, mida täitsid kodumaised tegijad. Seevastu väga tugevad peaesinejad ning nende tulevärgirohked etteasted andsid võimaluse mõned eelnimetatud tagasiminekud andestada.

Vaata, kuidas möödus selleaastane raju Tuska Open Air Metal Festival!