ACT ei identifitseeri end kui jazzmuusika label,vaid nimetab end jazzist inspireeritud muusika edasikandjaks. Voorand viljeleb stiili, mida on jazzi alla paigutada aina raskem, kuna see sisaldab tugevalt ka popi ning muidki elemente, seejuures kandes ka improvisatoorset vabadust. Säärane kontseptsioon onjust ACT-ile omane.

Euroopa plaaditurul valitseb jazziliku muusika suunal enamjaolt kaks label'it, kelleks on ECM ja ACT. Neist esimene on eestlastele tuntud eeskätt Arvo Pärdi muusika maailmale tutvustamise kaudu. ACT'i mastaap ja tuntus oma eristuva niši, helide ja hoiaku poolest on märkimisväärne. On uhke, et kõnealune plaadifirma on inspireerunud Kadri Voorandi loomingust ning nii ilmubki Eestis äsja väljaantud album "In Duo with Mihkel Mälgand" rahvusvaheliselt 2020. aasta alguses juba ACTi märgi alt.

“See oli meile Mihkliga suureks üllatuseks, et Siegfried Loch, kes on Saksamaa ja ühtlasi ka Euroopa üks tuntumaid produtsente ja plaadifirma rajajaid, otsustas kevadel Berliinist Münchenisse lennata ainult ühe eesmärgiga, kuulata meie duot. Juba järgmisel päeval potsatas postkasti kiri ettepanekutega edasiseks. Vanahärra sõitis Eestissepaariks päevaks juttu puhuma, et teada saada, mis imelik tegelane ma olen ja vastupidi. Võtsime ta koos Mihkli ja mänedžeri Marili Jõgiga vastu ning viisime ta minu esivanemate maale, kus sündisid ideed tulevikuks nii nagu sündis seal ka meie viimane album”, kirjeldab Voorand.

Voorand andis nädalavahetusel Saksamaal ka paar kontserti. “Uudistest kuulnud kohalikud soovisid palju õnne ja lisasid, et ACT on minu muusikale parim võimalik label Euroopas. Loodan, et neil on siis õigus ja et meie roosa album jõuab tänu sellele suurema publikuni kui see oleks muidu jõudnud. Samuti usun, et ehk annab see väikest mõõdetjuurde ka Eesti muusika levikule maailmas, sest mul on võimalus otse soovitada ka teisi Eesti muusikuid” lisab Voorand.

“Esimese asjana peale lepingu allkirjastamist võeti mind vastu kallistustega peaprodutsendi kodus ja seda lausega: “Tere tulemast meie perekonda”.Oli äärmiselt soe tunne, samal ajal sees värelus. ACT on ju seesama label, kellest ma juba kümmekond aastat tagasi veel täiesti rohelisena unistasin. Ja kujutage ette, nüüd see lihtsalt juhtubki. Äge!”, sõnab muusik.