Leigo Järvemuusika Festival tähistab 4. ja 5. augustil Lõuna-Eesti kauni looduse keskel oma 20. juubeliaastat koos traditsiooniks saanud võimsa valguse- ja tuleetendusega.
Selleaastase festivaliga tähistatakse ühtlasi maestro Neeme Järvi 80. sünnipäeva, mis kulmineerub ERSO suurejoonelise kontserdiga.
Leigo Järvemuusika Festival on alates 2015. aastast pühendatud ainult klassikalisele muusikale. Avapäeva tipphetkedeks on Leigo Järvemuusika Festivaliorkestri ja kammerkoori Voces Musicales poolt esitamisele kuuluv Arvo Pärdi ning Pēteris Vasksi kaasaegne looming. Festivaliorkestri looja Risto Joosti kutsel dirigeerib õhtut rahvusvaheliselt hinnatud Läti noor dirigent Ainars Rubikis. Selle aasta kavas on uuendusena mõlemal päeval ka üks lastele suunatud kontsert, kus tuleb ettekandele Camille Saint-Saëns'i kuulus "Loomade karneval".

Festivali teisele päevale, mis on pühendatud maestro Neeme Järvile, annab uhke lõpuakordi Eesti Riiklik Sümfooniaorkester dirigent Neeme Järvi juhatamisel. ERSO esituses saab kuulda M. Bruchi 1. viiulikontserti, kus esiviiuliks Miina Järvi. Päeva lõpetab F. Schuberti 9. sümfoonia, millega omakorda tähistatakse väärika ajalooga päevalehe Postimees 160. juubelit.

Täpse programmi koos kellaaegadega leiad Leigo kodulehelt www.leigo.ee/festival.

Leigo Järvemuusika 2017 aasta piletid on saadaval Piletilevi müügikohtades üle Eesti.

Leigo Järvemuusika on 1998. aastal alguse saanud unikaalne üritus, mis kombineerib klassikalise muusika suurejoonelise valgus- ja tuleetendusega maalilisel järvemaastikul Lõuna-Eestis. Festivalile pani aluse Tõnu Tamm, kelle unistuseks oli tuua kaunis muusika vaba looduse keskkonda. Leigo Järvemuusika missioon on populariseerida klassikalist muusikat ning pakkuda külastajatele unustamatut emotsiooni läbi tipptasemel muusikalise elamuse ja ainulaadse valgusetendusega.