Igal aastal uues looduskaunis paigas toimuv kultuurifestival Võnge rändab sel suvel Ala külla Tõrva vallas Valgamaal. Kesk maalilist Lõuna-Eesti maatikku laiub idülliline ajalooline talu, mille maakivihooned on rajatud üle-eelmisel sajandivahetusel. Järgmiseks aastaks läbib Sooglemäe põhjaliku uuenduskuuri, muutudes iidset mulkide pärandit ja moodsaimat kaasaegset innovatsiooni põimivaks Mulgi Elamuskeskuseks.

Kuid veel enne, kui põhjalikud ehitustööd käima tõmmatakse, maabub tuleva juuli algul seal Eesti ainus rändav kultuurifestival. Harukordselt mõnusa atmosfääri poolest tuntud festival Võnge on kogunud aasta-aastalt üha suuremat populaarsust. Kui kõige esimesel, kinnise üritusena toimunud festivalil aastal 2015 oli külastajaid vaid saja kanti, siis möödunud suvel sai Altja rannakülas aset leidnud kahepäevasest melust osa juba 14 korda suurem publik ehk ligikaudu 1400 inimest.

Võnge 2020 saab olema aga veelgi suurejoonelisem ja uhkem. Kaks pikka päeva täis maitseid, näituseid, filme ning muidugi kordumatut festivalimelu ja suurepärast muusikat. Otse looduse rüppe istutatud poeetilistel lavadel astuvad üles mõnikümmend erinäolist artisti Eestist ja mitmelt poolt mujalt maailmast.

Esimesed kaheksa neist on nüüd avalikud. Võnkel esinevad: Norra indie-rock bänd Kakkmaddafakka, helilooja ja kitarrist Erki Pärnoja, Austraalia downtempo-house-kooslus Tora, laulja-laulukirjutaja Mari Jürjens, endistest Gorõ Lana liikmetest koosnev räpipunt Catapulta, loominguline kollektiiv Kreatiivmootor, Luurel Varase ja Hyrr Innokent Vainola värske projekt Seltskond pargis ning Noortebänd 2019 konkursilt esinemiskutse võitnud Worn Öut.

Festivalipassid ja noortepassid 16-20-aastastele on müügil Ticketeris. Lastele kuni 15a (k.a) on üritus tasuta. Võnkele lubatakse tulla ka hästi käituvate koerte ja teiste lemmikloomadega.