Algiers on teisitimõtlejate punt, kes seisab oma industriaalsete hümnidega vastu tänapäeva ühiskonnale. Nende nimigi viitab anti-koloniaalsele võitlusele. Bändi on kiidetud oskuse eest sulatada üheks eri masti žanrid, seal hulgas nii gospel kui ka industriaalmuusika. Rõhku pannakse mitmetele poliitilistele ja kunstilistele teemadele, mida kutsutud ka “düstoopiliseks souliks”.

Paljud 2017. aastal ilmunud kauamängival “The Underside of Power” kõlavatest lugudest on kirjutatud ansambli ninamehe Fisheri poolt, kes ammutas inspiratsiooni ühe Manhattani ööklubi garderoobis töötamisest. Lisaks öistele kokkupuudetele kõlab plaadil ka hunnik kirevaid viiteid – Itaalia zombifilmid, Michael Stipe, T. S. Eliot, Che Guevara ja Camus´ “Katk” on vaid mõned pusletükid, mida kõrvadega otsida.

Algiers on tuntud ka kui bänd, kelle muusikat on kõige parem kogeda just elavas esituses. Kuulduste kohaselt on Fisheri hääl veel muljetavaldavam kui plaadil, volüüm vali ja õhkkond intensiivne. Alanud on meeste talvine Euroopa turnee, mis põikab läbi ka Tallinnast. Sveta Baari uksed avanevad 25. jaanuaril kell 21.00. Pileti saab endale lunastada 10 euro eest. Tutvu sündmusega lähemalt