Olen saanud nööbist kinni põhjanaabrite kvaliteetset death-doomi viljeleva orkestri Swallow The Sun (edaspidi STS) vokalistil
Mikkol
.

Lösutame festivaliala värava taga, kus ümbritsev müratase on veidigi madalam kui seespool aedikut. Jutuajamise toonust aitab hoida soomlaste kultusnaps Jaloviina.

Kuis STS-i käbarad ka hetkel käivad?
“Oi , väga hästi, veidi aega tagasi allkirjastasime just uue plaadilepingu Spinefarm Recordsiga ning oleme tegelikult uue albumi salvestusega poole peal… Spinefarmil on oluliselt suurem levivõrk ja kindlasti ka rohkem pappi promo jaoks.”

Kas olite rahul tööga, mida teie vana plaadifirma Firebox tegi STS heaks?
“Absoluutselt! Nad tegid väga head tööd, eriti Soome koduturul , kuid me soovime oma nina ka Soomest välja pista, mistõttu oli aeg teha samm edasi, mida leping Spineframiga loodetavasti on. Firebox on oma artistide vastu väga aus ja seega oleme neile väga tänulikud.”

Kui nüüd veidi fantaseerida ja tulevikku vaadata, siis kuhu sinu arvates on STS näiteks 24 kuu pärast jõudnud. Millised on bändi “märjad unenäod”?
“Haa, raske küsimus. Mingeid väga ulmelisi ootusi meil pole, üritame jalgu päris kõvasti maa küljes kinni hoidal. Tegelikult tahaks tuuritada koos Katatonia või näiteks My Dying Bride’iga… Ei midagi erilist…”

Kas need kaks bändi on STS põhilised mõjutajad või tahaksid sa sellesse nimekirja veel kedagi lisada?
“Well, well, well…. nii jabur kui see ka ei tundu, siis bändi kõige olulisem mõjutaja on tegelikult Iron Maiden, lisaks kindlasti ka Anathema, Candlemass… Tegelikult on bändis on kuus liiget ja igaühel oma lemmikud ja mõjutajad. Isiklikult minu lemmikud on Nick Cave and The Bad Seeds, Katatonia, Cardigans, Kent. Kodus ei kuula ma metalit praktiliselt üldse.”

Kui peaksid täielikule võhikule STS muusikat kirjeldama, siis mis oleksid märgusõnad?
“Meie muusika pole ei doom- ega death-metal, kuid märgusõnadeks võiks olla death-metal, doom, death-metal, doom, death-metal, haa… Tegelikult ei meeldi mulle üldse muusikat liigitada. Kuulajad peaksid sellesse süüvima ennekõike eelarvamustevabalt, mitte hakkama kohe kategoriseerima.”

Edasi saad lugeda ning täispikkuses intervjuu leiad oktoobrikuu Nailboard Magazine’ist.