Ali Campell lahkus UB40st kuue aasta eest; talle järgnes klahvpillimängija Michael Virtue, kes liitus Ali sooloprojektiga, et üheskoos paljude tuntud muusikutega nagu „Massive Attack”, „Jamiroquai”, Phil Collins, James Brown, Craig David jt musitseerida.

UB40 jätkas põhiliikmete lahkumisest hoolimata tegevust, kaasates bändi Ali venna Duncan Campelli. Erimeelsuste tõttu lahkus eelmise aasta detsembris bändist lõplikult ka Astro (ehk Terence Wilson), kes polnud rahul bändi viimaste aastate juhtimise ja enda rolliga selles, eelistades mängida värsket ja kirega loodud reggae-muusikat.

UB40 algkoosseisu taasühinemine algas solist Ali Campelli soolokontserdil Londoni O2 Arenal, kui bändi trompetist ja laulja Astro temaga ühines. Bändiliikmete taasühinemisel saadi õigused ka bändi nimele UB40.

Ali Campell on taasühinemise ja originaalnime kasutusõiguse üle õnnelik: “Omal ajal lõime bändi UB40, et edendada reggae-muusikat, mitte bändi liikmeid individuaalselt – meie jaoks on olulised muusika ja meie fännid! Miski muu ei loe – seega tere tulemast koju, Astro!”

Astro lisas: “On äärmiselt meeldiv taas Aliga koostööd teha. Üheskoos alustasime reggae muusika edendamist ja meie missioon jätkub nüüd. Edasi ja ülespoole!”

UB40 annab 28. veebruaril live-kontserdi Riia Motion Pictures Studios (aadressil 3 Smerla Street), esitades enda hittpalasid “Red Red Wine”, “I Got You Babe”, “Can’t Help Falling In Love” jpm.

Unikaalse taasühinenud UB40 kontserdipiletid on saadaval Ticketpro müügipunktides ja aadressilt www.ticketpro.ee.