"Hea meel on näha, et huvi nii kuulajate kui muusikute poolt kasvab Noortebändi vastu iga aastaga. Poolfinalistide seas on väga tugevaid ja eristuvaid kooslusi ning igaühel on suur võimalus finaali pääseda," sõnab peakorraldaja Märt Truman.

Konkursi produtsent Kristine Kebbinau lisab, et žanrite mitmekesisus ja osalejate eksperimenteerimusjulgus pakub ka tänavu eriti värskeid ja üllatuslikke muusikapärleid. "Julgeme öelda, et Noortebändi kontserdid on just need, kus kuulajad saavad olla uute muusikavoolude sündmise tunnistajateks," sõnas Kebbinau.

Täna toimub poolfinaal Tartus Genialistide Klubis, mõõtu võtavad 4 AM, Eliot Ness, Kolmainsus, Waxxers ja Mir.

Reedel toimub poolfinaal Pärnus kultuuriklubis Tempel, võistlevad To'ko, Inger, Zunorodo, Islanders ja Hommage.

Laupäeval toimub heitlus finaalikohtadele Tallinnas kohvikus Sinilind, osalevad Rainer Ild, Up the Sky, Nora's Closure, Nord Lights ja Arg Part.

Esimesed kolm finalisti selguvad juba kontsertõhtute lõpuks. Neljanda finalisti valib žürii kõikide poolfinaalide peale kokku.

Noortebändi finaalgala toimub 11. novembril Tallinnas Kultuurikatlas.

Noortebänd on kasvanud suureks ja hinnatuimaks bändikonkursiks, mis on noortele talentidele olnud muusikakarjääri kiirendiks juba 17 aastat. Noortebändil on osalenud Eesti muusika raudvara ja tõusvad maailmamuusika vallutajad nagu Ziggy Wild, The Boondocks, Frankie Animal, Sibyl Vane, Andres Kõpper, Karl Erik Taukar, Grete Paia ja paljud teised.