Konkurss on demopõhine, žürii hindab laule laekunud demode põhjal, seades esiplaanile laulu sisu, mitte salvestuse kvaliteedi, on kirjas Delfile saadetud teates.

Konkursi žürii koosseisu kuuluvad laulja Peeter Tooma, räppar Jarek “Chalice” Kasar, punkmuusik Villu Tamme, Eesti Ekspressi kultuurilisa Areen toimetaja, muusikakriitik ja DJ Siim Nestor, kirjanik Sass Henno, subkultuuriteoreetik ning DJ Ingrid Kohtla ja eestivene muusikaaktivist Anatoli Belov. Tallinna Noorsootöö Keskuse direktor Silver Pramann.

Konkursile on oodatud protestilaulud noortele olulistel teemadel, kõikvõimalikes muusikastiilides. Konkursi auhinnafond on 8000 krooni.

Protestilaul laul, mis on suunatud ühiskonnas valitsevate ebakõlade vastu, mis näitab loo autori või esitaja rahulolematust olukorraga, tema reaktsiooni.

Algselt rahva -ja pärimusmuusika traditsioonidega seotud protestilaul on tänaseks ületanud pea kõik žanripiirid, tungides isegi muidu ohutusse popmuusikasse. Kaasajal leiame protestilaule nii Madonna, Green Day, REM’i kui ka Public Enemy repertuaarist, kui nimetada mõned tuntuimad esitajad.

Käesolev konkurss on korraldatud eelkõige noorte hääle kuuldavaks tegemiseks.

Laule oodatakse kuni 10. maini (k.a.), žürii otsus tehakse teatavaks 19. mail. Parimate lugude esitajad astuvad üles 12. augustil toimuval rahvsvahelise noortepäeva üritustel.