“Pingevabade ja naeratavate inimeste osakaal Tallinn Music Weekil on lihtsalt uskumatu,” kommenteeris Villu Arak, Hill&Knowlton Eesti tegevjuht otse konverentsilt Twitteris. Sõbralikus õhkkonnas räägiti asjalikult festivalide kontseptsioonidest ning korraldamise tagamaadest, kaeti Eesti kultuuri rahastamise teemasid ja võrreldi neid välisriikides toimuvaga. Räägiti bändi karjäärist, manageride vajalikkusest ning tänapäevastest turundusskeemidest.

Tänases seminariprogrammis võetakse muusikatööstus osadeks ning vaadatakse, mis funktsioonid ja eesmärk, kellelgi on. Vaadatakse, mis peab olema bändil või artistil ette näidata, et alustada rahvusvahelist karjääri, ning võetakse luubi alla digitaalse muusika müük ning levitamine Eestis. Festivali konverentsiprogrammi lõpetab lõbusamas toonis paneel nimega “Check my demo”, kus viis rahvusvaheliselt mainekat tegelast - Robert Meijerink (EuroSonic), Martin Elbourne (Glastonbury ja Great Escape), Paul Jones (Roughtrade Records), Joose Berglund (Stupido Records) ja üks üllatuskülaline - võtavad loosi korras kohalike bändide demoplaate ette ning jagavad ausat ja otsest tagasiside neile.

Festivali õhtune programm sisaldab lausa kahte Eesti Laul loo “Siren” hingestatud etteastega üllatusvõidu napsanud Malcolm Lincolni esinemist. Esimene neist koos taustajõu Manpower 4 vokaalabiväega Rock Cafe's, kus astub üles ka Leedu superstaar Jurga, ning teine seni enamjaolt underground klubidest tuttava kaheliikmelise tandemina Von Krahli teatris, kus lisaks äsja legendaarse Soome ajakirja Rumba hääletuse võitnud Iiris ning värskeid plaate esitlevad Opium Flirt&Andres Lõo ja Kreatiivmootor.

Mustpeade majas on Eesti Muusika Päevade kureeritud showcase, andes eriti intensiivse ülevaate kolmes saalis Eesti nüüdisklassikast. No99 teater on täna folgi pärusmaa, kus Svjata Vatra teeb erakorralise kava koos DJ P. Julmaga. Tapperis kulmineerub Tallinn Metal Week õhtu lõpuks põhjanaabrite metal-legendi Amorphise valju esinemisega. Õhtu Rockstar’sis pakub aga põneva valiku rocki, sisaldades näiteks noorte lo-fi jumalate Badass Yuki videoesitluskontserti ning mürarokkarite Shelton Sani halastamatut heliseina.