Esimest aastat oli nii Eesti kui välisartistidel võimalus avaldada soovi festivalil üles astumiseks läbi veebipõhise taotlusvormi. Sooviavaldusi laekus festivalile 280 kollektiivilt  - neist 212 Eestist, 24 Soomest, 12 Lätist, 7 Leedust, 7 Venemaalt, 6 Ühendkuningriigist,  5 Kanadast, 3 Rootsist, 3 Itaaliast ja 1 Islandilt.

Täna avalikustab Tallinn Music Week 44 programmis osalevat artisti ja nädala pärast, 23. veebruaril ülejäänud kava.  Nagu tavaks on saanud, toimub TMW festival läbi ühe varakevadise nädalalõpu üle terve Tallinna - Von Krahli Teatrist Mustpeade keldrisaalini, Rotermanni Keskusest Rock Cafe'ni, muusikabaarist „Juuksur" Estonia Kontserdisaali ja Telliskivi Loomelinnaku F-Hooneni.

Muusikastiilidest on festivali kavasse kaasatud nii pop, rock, jazz, folk kui tantsumuusika ja moodne klassika. Täiesti uue suunana on sel aastal festivalikavas ka klassikalise muusika öökontsert Estonia Kontserdisaalis, mis toob rahvusvahelise publiku ette klassikalise muusika tipp-interpreedid. Tallinn Music Week jätkab eelmisel aastal alguse saanud toredat koostööd nüüdisheliloomingu osas festivaliga Eesti Muusika Päevad ja lööb taas käed vanade heade sõpradega Rabarock, Jazzkaar, Viljandi Folk, Maailmaküla, Hea Uus Heli, Odessa Pop, Rampade Org, Hard Rock Laager, Jazzliit, Julm Records, Nailboard Records ja Plektrum Festival.

Uute festivalilavadena on programmi kaasatud nii klubi Korter, F-Hoone Telliskivi Loomelinnakus kui Rotermanni Keskus, kus tänavuse festivali raames toimub nii mõndagi põnevat. Senisest mahukama kavaga on sel aastal programmis Tallinna suurim live-muusika klubi Rock Cafe, mis 25. märtsi õhtul kehastub ümber võimsaks kahe lavaga Tuborg Green Club'iks, pakkudes publikule parimat kohalikku elektropoppi, ning 26. märtsil esitleb klubis nii Soome kui Eesti staare mõjuvõimas ülemaailmne plaadifirma Universal Music.

Tallinn Music Week toob festivaliks Eestisse ligi 100 muusikatööstuse niiditõmbajat üle Euroopa ja lisaks ulatuslikule festivalile toimub 25. ja 26. märtsil Nordic Hotel Forumis muusikatööstuse tuleviku ja oleviku üle aru pidav konverents, mis keskendub eelkõige just uutele ärimudelitele ja osavale turundusele muusikaäris ning peatub eraldi rõhuasetusega rahvusvahelise muusika-manageri tööspetsiifikal. Koostöös Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ja Eesti Muusika Arenduskeskusega pannakse märtsi kuus alus ka eraldi koolitustsüklile, mis just neid teemasid aastase meistrikursuse näol põhjalikumalt käsitleb.

Kavasse kinnitatud esimesed 44 artisti on:

2onONE - Mihkel Mattisen-Rein Rannap
Abraham's Cafe
Age Juurikas
Aides
AMOEBA
Antonina
Badass Yuki
Before The Dawn (FIN)
Cleaning Women (FIN)
Everything is Made in China (RUS)
Ewert & the Two Dragons
Gjangsta
Goran Gora (LV)
Honey Power
Junk Riot
Knihv
Kosmofon
Kreatiivmootor
Lenna
Mari Kalkun & The Band
Metsakutsu
Metsatöll
Mimicry
Mujuice (RUS)
Multiphonic Rodent
Murmansk (FIN)
Nevesis
Okym Riim
Oliver Kuusik
Pageant
Pastacas
Raul Sööt „Deeper Sound"
Reket
Romb
Rouge Madame
Sex Drive Live
Shirubi Ikazuchi
Sigrid Kuulmann
SoundArcade (LV)
Systeam
Zahir
The Colours of Bubbles (LT)
Tiiu Kiik
Öökülm

Festivali kontsertide piletid tulevad müügile esmaspäeval, 28. veebruaril.