Alates homsest, 21. veebruarist maksab TMW 2018 muusikafestivali pass 70 eurot (kuni täna südaööni 60 eurot). Nii festivalipass kui ka festivali ja konverentsi ühispass hinnaga 250 eurot on müügil TMW veebipoes. Kontsertide üksikpiletid on müügil Piletilevis. Festivali esitleja Telia klientidele kehtib kõikidelt piletitelt ja passidelt 20% soodustus.

5.-7. aprillini ligi 20 Tallinna klubis ja kontsertpaigas toimuva TMW juubelifestivali muusikaprogrammis astub üles ligi 250 artisti kogu maailmast, kellest praeguseks on avalikustatud 236. Täna kuulutati välja 20 uut esinejat 8 riigist.

Neljapäeval, 5. aprillil avab TMW muusikaprogrammi Vene Kultuurikeskuses Eesti 100. aastapäevale pühendatud kontserdiga dirigent Kristjan Järvi koos supergrupiga Absolute Club. Žanripiire lammutavate projektide poolest tuntud Järvi juhtimisel tõlgendatakse Eestit kui uut kasvukeskkonda pakkuvat muusikalist “imedemaad” läbi erinevate ajastute globaalse klubimuusika – New Yorgi Birdlandi džässiklubist Studio 54 diskopärandini, Londoni Palladiumis kõlanust kaasaegse ambienti, house’i ja hip-hopini. Absolute Club projektis löövad lisaks New Yorgi klassika-hiphopi-džässi koosluse Absolute Ensemble’i muuusikutele kaasa Luksemburgi eksperimentaalse nüüdismuusika tähest klahvpillimängija Francesco Tristano ja kolm tuntud Eesti muusikut: produtsent ja helilooja Sander Mölder, džässitalent Kadri Voorand ning laulja-laulukirjutaja Mick Pedaja. Kontserdi kontseptsiooni autor ja produtsent on Sunbeam Productions.

TMW avakontserdi üksikpiletid hinnaga 40–55 eurot on alates tänasest müügil Piletilevis. Pääsu avakontserdile tagab nii üksikpilet kui ka festivali toetajapass ning konverentsi ja festivali ühispass. Festivali tavapass avakontserdil ei kehti.

Laupäeval, 7. aprillil on Vene Kultuurikeskus aga muusikaettevõtte Made in Baltics ja Sony Music esitlusõhtu päralt. Miljardid astuvad üles oma suursuguste pophittidega laetud ja Eesti Muusikaauhindadelt kolm tiitlit võitnud albumi „Kunagi läänes” kavaga, TMW 2011 artistipreemia võitjast Ewert and The Two Dragons toob esmakordselt kuuldavale lood oma peagi ilmuvalt neljandalt albumilt ning märtsi alguses uue singli üllitav Rasmus Rändvee teeb oma esimese avaliku kontserdi sooloartistina. Uue kavaga tuleb välja ka Eesti Laulu finalist Iiris, kelle tantsuline singel „Stranger" oli möödunud aasta enimmängitud lugu Raadio 2-s.

Rootsi-Mihkli kirikus toimub neljapäeval, 5. aprillil džässmuusikute Maria Fausti ja Kira Skovi kontsert "In the Beginning“, kus kõlab muusika nende mulluselt samanimeliselt albumilt. Nii Taani kui Eesti muusikaauhindade nominendist albumit on muusikameedias nimetatud muuhulgas „olemise ja oleva mõtte lahtiharutamiseks“ ja „post-religioosseks süvateoseks.“

Berliini XJAZZ festivali poolt 5. aprilil Philly Joe’s klubis kureeritud programmi lisandus uduse melanhoolia ja tumedate toonide vahel laveeriv Luksemburgi kooslus KLΞIИ, mille repertuaari kuulub ka lugu nimega „Tallinn“, samuti saksofonist Lauri Kadalipu eestvõttel Eesti säravamaid džässmuusikuid ühendav grupp Lauri Kadalipp Social Jazz.

Juba neljandat korda tutvustab Fenno-Ugria ühendus TMW festivalil soome-ugri rahvaste muusikat. 5. aprillil saab F-Hoone Mustas saalis kuulda Põhja-Karjala rikkalikust loodusest ja soomerootslaste vaimsest pärandist innustunud Soome akordionisti Maria Kalaniemi ja harmooniumimängija Eero Grundströmi duot. Otse Karjala iidsete metsade, järvede ja müütide maalt saabub TMWile sealne tuntuim folkansambel Sattuma ning Rootsist tuleb regilaule elektroonikaga ristav eestirootsi tandem Unejõgi. Eesti laulu ja põhjasaami räppi põrgatavad Fenno-Ugria laval ekstreemumite ja piirilkõndimiste meistritest Põhja-Saamimaa räppar Ailu Valle ja Võrumaa laulik Mari Kalkun.

Intsikurmu ja Telia poolt 6. aprillil Telliskivi Rohelises Saalis esitletavale kontsertkavale lisandus meloodilise ja jõulise „dogmaroki“ trio Nelson Can Taanist.

Kuku klubi kahepäevane kunstpopi kava CryptoMarket täienes kahe põneva Sloveenia artistiga. Reede, 6. aprilli programmi lisandub üks Ljubljana tegijamaid noore underground-skene bände Lynch oma mürarohke, davidlynchilike süžepööretega punkrokiga. Laupäeval, 7. aprillil liitub CryptoMarketi spektaakliga end slaavi gängsta-geisha popartistiks tituleeriv КУКЛА, kelles leidub stilistilis sarnasusi nii Miloševići-aegsete Serbia naislauljate kui ka Bushi-aegse Ameerika R&B jumalannadega.

TMW muusikaprogrammi teostusse panustavad lisaks eelnimetatud üritustele ja korraldajatele Live Nation Baltics, festival Beats From The Vault, agentuur Blues Estonia, festival Üle Heli, Estonian Funk Embassy, Eesti Kontsert, Eesti Kooriühing, Raadio 2, Viljandi Pärimusmuusika Festival, Manka Boutique Pop Festival, Weekend Festival, World Clinic, agentuur Damn.Loud koostöös Soome metalfestivaliga Tuska ja Läti Positivus Festival ning plaadileibel Love You. Esmakordselt on TMW kavas juke´i ja footworki esitlusõhtu Booty Powder ja kunstpopi ning tulevikumuusika kava CryptoMarket, Narvas käivituv sügisfestival Station Narva festival ja uus suvefestival Sume. Juba traditsiooniliselt võimsa artistide valikuga on esindatud hiphopi ning d’n’b programmid. Festivalide Intsikurmu ja Sume kontserte saab TMW esitleja Telia vahendusel ka veebis otse- ning järelvaadata.

TMW 2018 kavasse kinnitatud uued artistid:

Absolute Club (US/EE)
Ailu Valle & Mari Kalkun (FI)
Ewert and the Two Dragons (EE)
Folktrio AR-GOD (EE)
Fransesco Tristano (LU)
Iiris (EE)
Kadri Voorand (EE)
Kira Skov / Maria Faust - In the Beginning (DK/EE)
KLΞIИ. (LU)
Kristjan Järvi (EE)
Lauri Kadalipp Social Jazz (EE)
Lynch (SI)
Maria Kalaniemi & Eero Grundström (FI)
Miljardid (EE)
Nelson Can (DK)
Rasmus Rändvee (EE)
Sander Mölder (EE)
Sattuma (RU)
Unejõgi (SE)
КУКЛА (SI)