Timo Vendt on kuulsaimate eurolugude autorite Priit Pajusaare ja Alar Kotkase varju jäänud produtsent ja helilooja, kelle kirjutatud või produtseeritud palad on aastate jooksul mitmel korral Eesti eurolaulu valimisel teiseks jäänud. "Arvasin, et olengi alatine teine, kuid sel aastal läks teist moodi. See lugu oli meil Tanjaga kirjutatud spetsiaalselt Eurovisiooniks," rääkis Timo.

"Lootused on suured. Oleme eeltööd teinud ja maad kuulanud, mis teistes maades toimub. Teeme järeldused oma loo puhul ning lihvime produktsiooniliselt kui ka lavaliselt. Täna on esimene koosolek algamas, seal saab selgemaks, mida ja kas teha."

Intervjuus mainiti ka ära, et täna, täpselt 20 aastat tagasi läks eetrisse muusikasaates "Seitse vaprat" ühe Võro linna punt Ummamuudu, kellega mängis ka noor blondide lokkidega viiuldaja Timo Vendt. Laulu nimeks oli "Kõnõtraat", mille sõnu "ütle mullõ uma telefoninummõr..." ümises hoobilt terve Eesti.

Miks toona hoomamatult populaarne bänd ei mõelnud Eurovisioonile proovida? "Me ei mõelnud Eurovisiooni peale, kuigi kõigil oli muusikaline haridus. Olen kindel, et sealt oleks tulnud hea idee, kuid ei teagi, miks Eurovisioonile ei proovitud minna," vastas Vendt.

Kuula ja meenuta Ummamuudu hittlugu "Kõnõtraat" ning andke teada, kuidas oleks see lugu sobinud Eestit esindama Eurovisioonil?!