Augustibluus toimub käesoleval aastal juba 19. korda. Traditsiooniliselt kuulub Haapsalus toimuva festivali kavasse kuuel laval ligemale 30 kontserti, mille hulgas mitmeid kodumaiseid eriprojekte ning bluusimaailma absoluutsesse tippu kuuluvate artistide esinemisi. Seekordne festival toob kokku esinejaid kümnest riigist – teiste hulgas bluusi sünnimaalt USAst aga ka Austraaliast, Venemaalt, Hollandist ja põhjamaadest.

Ühe eriprojekti raames, mis kannab nime Ladies in Blues, astuvad lavale parimad jazz- ja bluusmuusikud Eestist ja Soomest ning solistid Birgit Varjun, Liis Lemsalu ja Birgit Õigemeel, taustalauljatena teevad kaasa ansambli Soul Militia liikmed. Teine festivali eriprojekt ja USAst saabuv peaesineja kuulututakse välja aprilli lõpuks.

Pidevalt täienevalt festivali kodulehelt www.augustibluus.ee on võimalik leida lisaks esinejate tutvustustele ka praktilist informatsiooni majutuse, transpordi ja pileti hindade kohta. Aprilli lõpuni on Piletilevi müügikohtades ning internetkeskkonnas müügil sooduspiletid. Festivali pass tagab sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele.