Axel, sul on klassikalise ja jazz-muusika taust. Kuidas sa elektroonilise muusikani jõudsid?

Mängisin jazzi ja klassikalist muusikat muusikakoolis klaverit õppides palju, aga pean tunnistama, et ei kuulanud vabal ajal seda muusikat väga. Kuni 13-aastaseni kuulasin väga palju popmuusikat. Ühel päeval tutvustas sõber mulle Netsky lugu “Secret Agent” ja ma lihtsalt jumaldasin seda! Tegin seejärel tema muusikaga ja ka üldisemalt trummi ja bassi skeenega lähemalt tutvust. Avastasin hiljem enda jaoks ka dubstepi ja house’i. Mulle meeldivad need žanrid, aga bassimuusika jääb minu jaoks alati esikohale.

Muusikakoolis õpitu tuleb elektroonilise muusika produtseerimisel väga kasuks. Ma ei kujuta ette meloodiate kirjutamist ilma teadmiste ja kogemusteta, mis klaverit õppides omandasin.

Sa oled 20-aastane ja sul on juba ette näidata reliisid Liquicity ja NoCopyrightSounds plaadifirmade alt ühes mitmete miljonite kuulamistega. Kuidas sedasi juhtus?

Ma ei osanud oodata, et mu lugudel läheb nii hästi kui neil läinud on. On väga suur rõõm ja au näha, et inimesed hindavad muusikat, mida loon. Liquicity ja NCS (NoCopyrightSounds – toim.) plaadifirmade muusikal oli minu muusikamaitse kujunemisel väga oluline roll ning olin ja siiani olen väga õnnelik, et saan nendega koos muusikat avaldada.

Kellega sooviksid tulevikus koostööd teha?

Tahaksin ühel päeval Netsky’ga koos muusikat teha. Ta on alati mulle suureks inspiratsiooniks olnud ja temaga loo tegemine oleks äge! Sama käib ka teiste produtsentide kohta, kes minu kõlapilti mõjutanud on; Maduk, Feint, Dinemnsion ja Sub Focus on vaid mõned neist.

Kusjuures, hakkasin just hiljuti koostööd tegema kellegagi, kellega olen alati tahtnud koos muusikat teha! Põnevad ajad!

Mis on suurim lava, kus Sa üles astunud oled?

Rampage (Belgia bassimuusika festival Rampage Open Air – toim.) on kindlasti suurim lava, kus kunagi mänginud olen. Kogu selle ürituse produktsioon oli täiesti teisel tasemel. Liquicity Expo Prague festivalil ülesastumine oli samuti mälestusväärne. Poleks osanud oodata, et see nii suur ja võimas on!

Eelistad sa pigem suuri festivalilavasid või väiksemaid ja intiimsemaid ülesastumisi?

Mõlemal on omad võlud. Ma arvan, et kui saan valida, eelistan suuri lavasid nende võimsa ja eepilise saundi pärast. Minu lood “Forever” ja “Holding On” töötavad sellises keskkonnas paremini. Suurem publik annab samuti ekstra adrenaliinisüsti, mis teeb kõik veelgi huvitavamaks.

Mis on esimene asi mida teeksid kui ärkad üles ja avastad, et oled nähtamatu?

Ma otsiksin ilmselt esimese asjana peegli üles. Seejärel läheksin enda pere ehmatama.

Mis on su veidram harjumus?

Ma magan ilma padjata.

On sul lemmikut viral YouTube’i videot?

Mul ei ole konkreetset lemmikut, aga mulle meenus see video:

Sa mängid homme esimest korda Eestis. Mida sa Eesti kohta tead?

Pean tunnistama, et tean Eesti kohta vähe. See saab olema minu täiesti esimene kord selles riigis ja mind huvitab väga mida põnevat seal on. Olen kuulnud palju head Tallinna pidude kohta, seega reede peaks väga lõbus tulema!

Mida võib publik oodata Sinu reedeselt ülesastumiselt Grindi peol klubis Hollywood?

Selle asemel, et mängida lihtsalt üksteise järel enda lemmiklugusid, püüan ma alati enda setidest ühtse terviku luua, et publikule lugu jutustada. Samuti kostub reedel esmakordselt palju uusi träkke. Ka mind ennast huvitab, kuidas need klubis töötavad, seega hoidke silmad, kõrvad lahti!

Belgiast pärit produtsent ja DJ astub Grindi peol üles reedel, 14. juunil. Lisaks keerutavad plaate MHKL & Jozels, Coverk & Byte ja Denry. Piletid alates hinnaga 10 € on võimalik seotada kohapeal. Lisainfo leiab Facebookist.