Saint Vitus loodi aastal 1979 Ameerika Ühendriikides, Los Angeleses. Bändi on peetud koos Pentagrami ja Candlemassiga üheks psühhedeelse stoner-roki ning doom metali loojateks.

Saint Vitus'e 2015 aasta Euroopa turnee teeb põnevaks ansambli teadaanne, et praeguse laulja Scott "Wino" Weinrich'i vahetab selleks tuuriks välja bändi originaallaulja Scott Reagers. USA hukumetali loojad lubavad fännidele unustamatut kontsertielamust koos Reagersiga ning spetsiaalset lugudelisti, mida bänd pole esitanud aastaid.

Kolmekümne kuue tegutsemisaasta jooksul on Saint Vitus välja andnud kaheksa kauamängivat stuudioalbumit ning kuulunud maailma nimekamate plaadifirmade alla (SST Records, Nuclear Blast, Roadrunner Records, Southern Lord Records, Hellhound Records). Hetkel tehakse koostööd maineka Season of Mistiga. Viimastel aastatel on rohkelt tuuritatud koos Helmeti ja Crowbariga ning üles astutud maailma suurimatel festivalidel.

Võib julgelt tõdeda, et Saint Vitust peetakse pärast Black Sabbathit selle subkultuuri tähtsaimaks muusikaliseks kollektiiviks.