6. augustil, mil Leigo taas muusikaoaasiks muutub, rajab teed mehine laul ja meel. Aastakümneid eesti levimuusikat vedanud mehi astub esimesel päeval ülesse mitmeid. Et aga Leigo nõuab omajagu harmooniat, astub tuntud meeshäälte kõrval üles ka võluvaid naislauljaid ja ning ennast alles Eesti muusikalukku kirjutavaid meesvokaliste.

Leigo 6. augusti õhtu avab kell 17 väikse järve laval Juhan Viidingu luule, mis läbi aastakümnete on portreteerinud eesti mehe hinge. Viisistatud luuleridu esitavad tema õepojad Jaagup Kreem ja Indrek Tarand, keda saadavad pillidel Taavi Langi ja Tiit Kikas. Eelmisel aastal välja antud plaadil „Eluaeg olen tahtnud õue“ kõlanud luule on viisistanud Olav Ehala, Priit Pedajas, Tõnis Rätsep ja Viiding ise.

Õhtu Leigol jätkub aga tõelise maiuspalaga jazzmuusika austajatele, sest ainult selleks õhtuks tuleb kokku legendaarne Avicenna – koosseis, mida pole laval koos musitseerimas nähtud taasiseseisvumispäevadest saadik. 1980-ndate lõpul ja '90-ndate alguses Villu Veski ja Sergei Manukjani juhtimisel nii siin kui sealpool piiri ülimenukaid kontserte andnud pop-jazz grupp astub eksklusiivseks kontserdiks lavale kell 18.30.

Õhtuhämaruses saab Leigo suure järvel näha ilmselt selle suve üht oodatumat juubelikontserti. Vanameister, Eesti bossa nova kroonimata kuningas ja alati suurepärases vormis olev Uno Loop, kel mõned päevad tagasi täitus 80. eluaasta, esitab oma surematuid lugusid Estonian Dream Big Bandi saatel. Loobile sekundeerivad tema kauaaegne lavapartner Heidy Tamme ning Eesti muusika tänased tähed Lenna Kuurmaa ja Ott Lepland.

Öö on Leigol aga Tõnis Mägi päralt. Seda võiks vabalt nimetada ka Eesti levimuusika suurkuju autorikontserdiks, sest sel õhtul mängib ja laulab Tõnis ainult oma kirjutatud muusikat just nii, nagu tema seda kõige paremini mõistab. Mäksi abistavad Chalice, Tõnise tütar Lydia ja Birgit Varjun.

Leigo klassikapäeva ilmestab taas kord Neeme Järvi ning tema suveakadeemia lõppkontsert, kus rahva ette astuvad tulevased maailma tippdirigendid. Leigo klassikapäeva kunstilise juhina on kõrgelt tituleeritud maestro Järvi seekord valinud žanriliselt eripärase kava. Nii alustab klassikapäeva kammerorkester koos solistide Pille Lille, Aare Saali ja Atlan Karpiga, kes esitavad igihaljaid Itaalia laule. Eesti Noorte Sümfooniaorkestri ja maailma eliiti kuuluva segakoor Latvija esituses tulevad ettekandele kuulsad ooperikooridele mõeldud palad Bizet Carmenist kuni Verdi Aidani. Õhtu finaaliks kujuneb aga Neeme Järvi dirigeerimisel ettekandele tulevad Wagneri Lohengrin 3. vaatuse sissejuhatus ja ooperi Tannhäuser avamäng ning Raveli Bolero. Loomulikult saadab muusikat Leigole iseloomulik suurejooneline tuleetendus.

Leigo Järvemuusika toimub 6. ja 7. augustil juba 13. korda Leigo talu maadel Nõuni külas Valgamaal. Piletid Leigo Järvemuusikale hinnaga alates 250 krooni on saadaval Piletilevis.