Kontserdid toimusid linna olulisemates muusikaklubides ja kontserdisaalides, esimest korda leidis aset ka linnalavade programm, mille raames astusid 52 festivaliartisti üles ootamatutes paikades nagu Skype’i kontor ja LHV pangakontor, Nordic Hotel Forumi sviit, plaadipood Biit, raamatupood Apollo, Viru Keskus, Must Puudel, Disaini- ja Arhitektuurigalerii ja Mia-Milla-Manda muuseum.

TMW konverentsi raames arutleti autoriõiguse ja muusikaekspordi teemasid, räägiti muusikaettevõtluse eri vormidest ja mänedžeri rollist, arutleti klassikaartistide karjäärivõimaluste üle ning esitleti Garage48 Tallinn Music muusikaprojekte. Lisaks toimusid avalikud intervjuud kahe muusikatööstuse legendiga nagu Edward Bicknell ja Artemyi "Artjom" Troitsky .

Konverentsidelegaatidena võttis sündmusest osa 589 muusikaettevõtjat ja muusikaorganisatsioonide esindajat, kellest 306 olid välisriikidest ning 283 Eestist. Välisfestivalidest olid esindatud näiteks Glastonbury, Primavera Sound, Sziget, Provinssirock ja Ilosaarirock, EuroSonic, Spot ja Positivus festivalid, delegaate saabus ka mitmelt jazzi- ja klassikafestivalilt. Plaadifirmadest olid Eesti muusikaga tutvumas FatCat, PIAS, Playground, EMI, Warner, Friendly Fire, Astralwerks jne. Pressist Quietus, the Guardian, the Wire, Deutche Welle, Reuters, St. Petersburg Times, Gaffa, Soundi, Helsingin Sanomat, Clash Magazine, Filter ja mitmed veel. Lähipäevil valivad nii TMW delegaadid kui publik välja tänavuse Skype’i auhinna võitja, kellele saab osaks 3500 EUR oma karjääri arendamiseks.

“TMW on väga lühikese aja jooksul jõudnud väga kaugele, olles tõusnud vaieldamatult meie regioonis tipptegijate hulka. Viimase paari aasta jooksul on Eesti muusikud ja kollektiivid jõudnud Euroopa ja maailma muusikaareenile, kuid nüüd peame hea seisma selle eest, et tekkinud kontakte oskuslikult kasutada. TMW’il on võtmeroll Eesti muusikaekspordi strateegia kujunemisel ja festival on oluliseks partneriks valitsusele parimate toetusmeetmete väljatöötamisel, mis aitaksid muusikuid välisturgudele jõuda,” kommenteerib kultuuriministeeriumi kaunite kunstide valdkonna asekantsler Ragnar Siil.

Jonas Holst, A&R, Sony/ATV Music Publishing Scandinavia: “Ilma TMW panuseta ei naudiks Eesti muusika tänast tähelepanu, just tänu TMW-le on Eesti artistidel võimalus ühtäkki rahvusvaheliselt nähtavaks saada. Rahvusvahelise muusikatööstuse jaoks on äärmiselt oluline saada hõlpsalt ülevaadet artistidest-bändidest-plaadifirmadest-mänedžeridest. TMW-l on võimalik saada ülevaade peaaegu kõigest ja kõigist Eestis – Eesti muusikavaldkonnal on selles osas väga vedanud. Tulemused ei tule loomulikult üle öö, kuid tänu TMW loodud platvormile ja võimalustele on võimalik luua kontakte ja nendega pikaajaliselt töötada.”

Adam Harper, the Wire Magazine: “Tallinn Music Week tõestas, et oma pindala kohta on Eestis tohutult muusikalist talenti. Tehniline tase ning lihvitus olid muljetavaldavad, seda mitmes žanris ja nii kontserdil kui plaadil. Kohalik muusikakogukond on soe, avatud, teadlik ja entusiastlik. President Ilvese kõne konverentsi avamisel oli muljetavaldav ja veelgi muljetavaldavam oli järgnevate päevade jooksul kogeda, et see kirg ja asjatundlikkus olid läbivaks jooneks ka kohaliku muusikavaldkonnaga suheldes – selline innukas ja detailne muusika, kultuuri ja poliitika suhete tajumine on äärmiselt harukordne nii UK parlamendis kui kultuuriga tegelevates institutsioonides. TMW pakkus tugevalt mõtteainet mitte vaid Eesti-spetsiifiliselt vaid kõige laiemas tähenduses.