Nagu nimi ütleb, on tegemist on Tanel Padar & The Sun’i järjekorras teise akustilise albumiga, mis on järjeks kahe aasta tagusele plaatidele “Veidi valjem kui vaikus”.

Tanel Padar on albumi kohta öelnud, et uus plaat on nii emotsionaalses kui ka ajalises mõttes kalleim, mida ta on teinud. “Ma ei ole kunagi varem ühtegi plaati nii hingestatult ja südamega teinud. Lõpptulemus on nii hea, et ma võiksin seda kuulata kümneid kordi päevas,” tunnistab Padar.

Ansambel The Sun liige Danel Pandre juhib tähelepanu, et uue plaadi tegemine oli hoopis teistsugune töö kui tavaliselt: “Kui tänapäeval võib albumeid ka nii teha, et muusikud teineteist peaaegu ei näegi — iga rada võetakse eraldi sisse, siis meie, “vana kooli mehed”, võtsime aja maha, istusime stuudios ninapidi koos ja mängisime kõik lood algusest lõpuni üheskoos sisse.”

Ühtekokku osales albumi salvestusel 13 muusikut. Eraldi väärivad äramärkimist plaadivoldikus olevad Veiko Kallase suurepärased fotod salvestuselt, kontserdilt kui nende vahepealsest ajast.

Plaadilt kuuleb nii juba tuntud laule uues akustilises kuues, kui ka päris uusi, vaid selle albumi tarbeks kirjutatud palasid.