Esimene mäneder: bänd kasvas liiga suureks

Aastal 2006. arvas Tanel Padar & The Sun, et neil pole muusikaagentuuri LAG teenuseid enam tarvis ning bänd otsustas iseseisvalt edasi minna. Kuigi tol ajal üritati meedias asjast skandaali üles keeruatada, väites, et The Sun müüs salaja oma plaate, ütleb bändi endine mänedžer Indrek Ditmann, et konkreetset konflikti laialimineku taga polnudki.

"Meil oli tol korral kümme bändi, keda me esindasime," rääkis Ditmann Publikule. "Mingist hetkest vajas The Sun aga suuremt pühendumist ning me polnud valmis seda pakkuma."

Ditmann ehk Didi räägib, et eks tol korral emotsioonid loomulikult keesid, kuid tegelikult mingisugust suurt sõda ei toimunud ning bändiliikmed suhtlevad endise mänedžeriga siiani. "Just tund aega tagasi nägin Danel Pandret ja ajasime sõbralikult juttu," muheleb Didi.

Teine mänedžer lahkus aasta pärast

2007. aasta suvel pani The Suni mänedžeri ameti maha Aarne Saluraid. "Eks me siin omavahel ole neid asju juba pikemat aega arutanud ja seekord läks siis nii, et ma ikkagi tõmbun oma valdkonda tagasi," kommenteeris Saluraid siis Õhtulehele.

Nüüd on mänedžeriameti enda kanda võtnud bändi bassimängija ja üks asutajaliige Danel Pandre, kes seda tööd juba aastaid edukalt teeb.

"Mõned inimesed bändist ilmusid kontsertile täiesti mälus"

Kui koostöö lõpud mänedžeridega on olnud üsna rahumeelsed, siis bändiliikmete lahkumine on olnud tihti üsna valulik.

2006. aastal lahkus bändist suure pauguga trummar Eimel Kaljulaid, kellel tekkisid arusaamatused rahaga. "Kumbki pool näeb lahkumineku põhjusi oma mätta otsast. Ütleme nii, et tekkisid lihtsalt lahkhelid," on Eimel hiljem öelnud.

2008. aastal lahkus väga poliitkorrektselt sõnastatult "erinevate vaadete bändi tuleviku ja loomingu suhtes" The Sunist kitarrist Meelis Tauk, kes oli bändis olnud 2004. aastast saati.

Kõige viimasem skandaal ahvatas aga selle aasta mais, kui bändi trummar Borka ootamatult bändist kinga sai. Borka ei jätnud jonni ning kirjutas küigest avameelselt oma Facebooki lehel.

"Ma arvan et igaüks, kes on kunagi juhtunud meie kontserdile, on ise näinud, mis toimub laval. Iga jumala kord mina andsin endast parima, 100%. Ja miskipärast ma kaldun arvama, et need minu 100% olid vähemalt 85% kogu bändi energiast. Ja kui mõned inimesed bändist ilmusid kontsertile täiesti mälus ja ei osnaud laval olla, laulda, ega pilli mängida, tegin mina veelgi rohkem tööd ainult selleks, et bänd kõlaks võimalikult hästi. Kui palju kordi oli nii, et oled laval ja üks mees sinu ees ei ole absoluutselt adekvaatne."

Bändist on läbi käinud terve hulk andekaid Eesti muusikuid. Raudvaraks tulebki pidada Tanel Padarit ja Danel Pandret, kes muutumatult algusest peale ansamblis püsivad.