Soojendusartistina astub üles Orelipoiss. Silent Party eesmärk on pakkuda senisest tunduvalt erinevat muusikalist elamust, et igal kontserdikülastajal on võimalus muusikat kuulata täpselt nii valjult nagu ta seda ise soovib. Rock Cafe uksel jaotatakse kõigile külastajatele spetsiaalselt selleks kontserdiks Soomest kohaletoodud kõrvaklapid, mis vaikse peo võimalikuks teevad. Eesti suurim kontsertklubi Rock Cafe on sellel õhtul tundmatuseni muutunud – laval, kus tavaliselt on esinejad, viibivad seekord hoopis kontserdikülastajad.

The Suni bassimängija Danel Pandre sõnul on kontserdi eesmärgiks pakkuda muusikasõbrale huvitavat ja teistsugust muusikalist elamust. "Kõrvaklapipidusid on Eestis küll eelnevalt korraldatud, kuid kontserte suure tõenäosusega mitte," ütles Pandre. "Kuna kõrvaklappidega ei pea hääl tulema kindlal suunal kõlaritest, võib kuulaja saalis paikneda mistahes punktis." Ta lisas, et sel õhtul on parim suhtlemisviis viipekeel, mil teineteisele ülespidi keeratud pöidlaid näidates saab seisukohta võtta nii laval toimuva kohta kui ka nõtke randmeliigutusega viibutades baarist jooke tellida. Pandre sõnul tuligi idee sellises võtmes kontserti korraldada sellest, et Jägermeister proovib läbi kehakeele baarmenide ja klientide elu lihtsamaks teha – enam ei ole vaja oma tellimust baaritöötajale kõrva röökida, piisab vaid käemärgist.

Silent Party jaoks ehitatakse Rock Cafesse spetsiaalne ringlava valgus- ja videoinstallatsiooniga. Sündmuse erilisuse tõttu on müügil piiratud arv pileteid hinnaga alates 10 € Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti ning uste avanedes Rock Cafe kassas. Kontserdikülastajate mugavust silmas pidades on Rock Cafe sissepääs reedel, 14. oktoobril keeglipoolsest uksest (vana Rock Cafe sissepääs). Uksed avatakse kell 21.00. Korraldajad paluvad varuda kannatust, sest kõrvaklappide jagamine ja paigaldamine võib võtta tavapärasest rohkem aega. Seetõttu soovitatakse järjekorra välitimiseks kohale tulla veidi varem.