Unplugged tuur sai läbi. Mis edasi?

Tanel:
Valmistame ette uue plaadi materjali ja ootame jõulukinke.

Danel:
On veel mõned järelejäänud kontserdid ja siis juba puhkus pereringis. 2006. aasta algab puhkuse ja kontsertidega Egiptuses ning Prantsusmaal. Peale seda algab juba uue plaadidimaterjali salvestamine.

Toimunud kontserdid said salvestatud ka DVD-le. Milline lugu uues kuues endale enim meeltmööda?
Tanel: Enamus laule sai kas vähem või rohkem käänatud ja väänatud, et uudselt ja põnevalt kõlavad kõik. Aga huvitavad on kindlasti “Lõhu Ring”, “Unistus”, “Kuu on Päike” ja “Nagu Merelaine”.
Danel: Kõik on lahedad ja ei ühkti eelistust.

Kas DVD sai täpselt selline nagu lootsite?
Tanel: Ma usun küll, et saab väga rahul olla. Aga eks see ole ju alati nii, et kui mõni asi valmis saab, siis juba teeks midagi teisiti. Ühe suure kogemuse võrra oleme nüüd kõik rikkamad ja see ongi kõige olulisem.
Danel: Jah. Tänu suurepärastele muusikutele, tehnilise produktsiooni tiimile ning publikule.

Terve suvi oli bändil täis kontserte. Millal, kus ja kuidas leiate aega puhata?
Tanel: 2005. aastal oli meil kokku 110 kontserti ja seega palju sõitmist. Puhkust kui sellist spetsiaalselt meil ette nähtud ei olnud. Enne meie esikalbumi ilmumist maikuus sai küll kokku lepitud kaks nädalat oktoobrist, kus me ei esine. Tuli hoopis idee minna Ameerika Ühendriikidesse lõõgastuma.
Danel: Tee tööd töö ajal ja aja juttu jutu ajal — nii tavatses vanaema öelda. Nüüd, aasta lõpus hakkamegi puhkama.

Kas aktiivne muusikaga tegelemine kuidagi pereelu kah mõjutab?
Tanel: Kindlasti mõjutab. Ega muusiku perel kerge ole, aga keegi pole ka öelnud, et peaks olema. Kui on mõni vaba päev, siis pingutan kõigest väest, et korvata need tunnid ja päevad mil ära olen. Mõistvat suhtumist ja pikka meelt neile!
Danel: Pereelu on see mõjutanud ainult positiivses suunas — naine on viisipidamise ära õppinud.

Tanel, Kuidas sulle bänd sobib ja kas sooloprojekti isu pole tekkinud?
Sooloprojektid on rohkem chikkide rida. Mina tunnen ennast laval kindlamalt, kui seljataga on usaldusväärsed pillimehed ja kellega oled aastaid koos musitseerinud.

Millal on oodata uusi lugusid ja uut plaati?
Tanel: Uue materjali ettevalmistus käib meil juba pikemat aega. Aga põhirõhk on pandud aasta algusesse. Jaanuar-aprill on see vahemik, kui materjali plaadile peaksime saama. Arvatavasti jõuab see poodi mai esimesel poolel.

Kus veedate jõulud ja mida kingiks ootate?
Tanel: Jõulud veedan perega kodus. Kuna mul on juba kiri Jõuluvanale saadetud, siis ei hakka seda enam kõval häälel hüüdma.
Danel: Pühad olen kodus. Ja kõik kingid on toredad kui on südamest tehtud!