Dr Mauer on Tallinna elektroonilise muusika ööklubi 9/11 üks rajajatest ja resident DJ-dest. kes on saavutanud rahvusvahelist edu, hullutades rahvast oma muusikaga Burning Manil, New Yorkis, Koh Phanaganil, Berliinis ja mujal Euroopas. Tema progressiivseid sette iseloomustavad tribali, techno, deep house’i müstiliste helide hüpnootiline sümbioos, mis mõjub teraapiliselt. Sellepärast nimetabki DJ end doktoriks, kes peab Maueri nimelist kliinikut.

„Kogu õhtu eesmärk on näidata inimestele, et ajas ja ruumis võib inimene ära eksida ja niimoodi hoopis iseennast taas leida,” räägib doktor Mauer.

Ka varem on ta teinud väga pikki sette. „Eelmine kord pidin 11h peal ära lõpetama. Öeldakse, et hea muusika puhul võib kaduda ajataju,” ütleb Mauer. „Kui aga oled ise see, kes muusikat valib, mängib ja miksib, siis tekib kõikvõimas tunne, tunne, et suudad ajaga manipuleerida, laius- ja pikkuskraadidega mängida. Aeg on lihtsalt kontseptsioon, mis on inimeste peas kinni ja loob raamid.”

Tunnikese või paar võib igaüks mussi mängida, leiab DJ Mauer, aga tegelik proovilepanek ja mugavustsoonist väljumine algab kuskil 5h peal. „See on nagu tennis – igaüks võib tunnikese mängida aga 5-tunni pealt hakkad paremini aru saama, mis lihast ja puust tehtud oled – kas oled hingega asja kallal või mitte,” märgib ta.

Maailm kaob, jääb ainult muusika

Klubimuusika entusiast ja klubi 9/11 üks rajajaid Hando Tõnumaa toob DJ Dr Maueri muusikaga ühtesulamise illustreerimiseks ka näite.

„Hiljuti oli juhtum, kus ühel peol oli roninud DJ pulti keegi purjus peoline. Läksin siis samuti DJ puldi juurde ning palusin sellel tegelasel sealt lahkuda, selgitades, et DJ ei mängi talle soovilugusid ning pealegi pole tal VIP piletit, et siin üldse viibida,” jutustab Tõnumaa. „Kui Dr Mauer paar tundi hiljem oma seti lõpetas, siis küsisin talt vahejuhtumi kohta.

„Ma ei pannud midagi tähele. Tead, kui ma pulti pääsen, siis kaob minu jaoks aeg ja ruum,“ vastas selle peale Dr Mauer.

Tõnumaa oli sellisest keskendumisest muusikale rabatud. „Mul jäi sõna otses mõttes karp lahti. Sellist keskendumise taset pole ma näinud mitte ühegil DJ-l. See seletab ka, kuidas Dr. Mauer suudab ja viitsib nii pikkasid maraton sette teha. See mees saab DJ puldis muusikaga üheks sõna otseses mõttes. Muide, ta ise nimetab seda kõike kontserdiks,” räägib ta.

Mõtted suurtest üritustest

DJ lava on Dr Mauer jaganud selliste nimedega nagu Jeremy Olander, Guy Mantzur, Marco Bailey, Amine-K, Danito & Athina, Carlita, Patagonia jpt.

„Olen pärit heaoluühiskonnast ja tahan inimestele üle maailma tutvustada heaolu, rahulolu ja uskumust, mida Mauerkliiniku peadirigendina viljelen,” ütleb DJ Dr Mauer. „Ma tunnen oma südames, et ma soovin mängida 200 000 inimese ees ja viia nad ära teise reaalsusesse - Wembley staadionilt Virgin Galactigaga otse maa ja taeva vahele hõljuma. Mõlgutan mõtteid, et võiks teha suvel Lauluväljakul mõne suure ürituse. Õllesummerit ju enam pole ja rahvas tühja kohta ei salli. Lembelauliku kombel tulistaksin helivõnkeid otse südamesse, jätaks neid kukalt kratsima ja siis läheks järgmisele kontserdile.”

Näidiseid DJ Dr Maueri settidest saab kuulata Soundcloudis, ürituse veebileht on üleval aga siin.