Lugu KÜÜ saab kuulata Metsatöllu Facebooki lehel!

Video võtted toimusid augustis-septembris 2011. „Küü” režissöör on Liina Paakspuu ning video valmis osana põhjamaiste ansamblite: Metsatöll, Finntroll ja Tyr vallutusi vaatlevast dokumentaalfilmist „Hundi süda sees“. Tootja OÜ Revolver Film.

Mis või kes on ”küü”?

Küü on madu, nõeluss. Rästik. Meil teda ei kutsuta juba aegu säärase nimega, on veel säilinud sõnad: küüvits ja küütlema. Ka "küüs" on otsekui ussi soomus. Uss on hingeline nagu me isegi ning nõelusse peeti meil kunagi isegi kodudes kaitsja ning hiirepüüdjana. Müütilistest olenditest tuntakse meil veel ussikuningat või -ema, harja või krooniga siugu kes valitses kogu ussisoo üle ning omas jõudu ka muu elava üle. Ussikivi - küükivi jälle andis oma pidajale võimu näha ja kuulda asju mida tavalisele inimesele pole antud, lahingus andis ta peremehele müstilise ning kangelasliku jõu. Iga looduse kingituse eest tuleb ent ka ohverdada saadud tulust - kanda kahja, et sinu õnn ja jõud ei taganeks vaid teeniks koos sinuga su küla ning hõimu. Video ning lugu "Küü" sellest kõigest pajatabki

Lisaks pani Metsatöll oksjonile „Hundid koju“ oma uues videos kasutatud pillid. Tulu läheb Tallinna Loomaaiale hunditarandiku rajamiseks.

Töllud kirjutasid pillidele oma autogrammid ning panid need vaatamiseks välja Tallinna kino Coca-Cola Plaza fuajeesse, kus huvilised saavad neid näha 15. novembrini. Oksjonil osalemiseks saab pakkumisi teha bändi kodulehel www.metsatoll.ee.

Lisaks võib iga soovija hunditarandiku ehitamisele õla alla panna, kasutades selleks pilliväljapaneku juures olevat kogumiskasti või tehes ülekande MTÜ Tallinna Loomaia Sõprade Seltsi* sihtkontole nr 221010716613 (Swedbank), märgusõna: „Metsatöll“.

Metsatöllu viies stuudioalbum „Ulg“ näeb ilmavalgust 1. novembril. Plaat valmis koostöös rahvusvahelise kontserni Universal Music tütarfirmaga Spinefarm Records, mis peab sel nädalavahetusel oma juubelit nii Helsingis kui Tallinnas.

Laupäeval, 15. oktoobril toimub Rock Cafes Spinefarm Records’i 20. aastapäevale pühendatud suurejooneline metal-muusika üritus. Oma jõu ühendavad parimad Soome ning Eesti raskema muusika esindajad: Ensiferum (FIN), Moonsorrow (FIN), Kiuas (FIN), Crimfall (FIN), Metsatöll (EST), No-Big-Silence (EST) ja Nevesis (EST).

„Ulg“ sisaldab 11 tuliuut ja raju lugu, millest varem juba avaldatud raadiosingel ”Kivine maa”.

Metsatöllu uus kauamängiv „Ulg“ on täies ulatuses, alates lugude loomisest kuni viimaste kiljatuste ja torupillijorutuste salvestamiseni valminud Lõna-Eesti metsade vahel, eemal linnakärast ja argimelust. Albumist ilmuvad CD, limiteeritud CD ja vinüül versioonid.