Teil tuli mõned päevad tagasi välja uus singel "Holy Grail". Millest see räägib?

See on väga isiklik laul minu jaoks, sest see räägib sellisest inimest, kes hoiab natuke omaette. Mulle meeldib mõelda, et ma olen ise ka natuke selline inimene, kes ei taha tähelepanu.

Eelmine aasta tuli teil välja juba üheksas stuudioalbum, mille nimeks sai "Dark Matters". Mille poolest erineb see plaat eelmistest?

Nagu nimigi ütleb, siis see on natuke tumedam muusika, räägib sellistest tõsisematest teemadest. Kuid meil on ka aja jooksul muusika natuke muutunud. Seetõttu on see plaat ka natuke rohkem elektroonilisem, kui meie varasem muusika, kuid põhirõhk oli ikkagi rokkmuusikal. Sellel plaadil leidub laule kindlasti igale maitsele.

Te olete The Rasmusega juba koos olnud 24 aastat, selle aja jooksul on teie bändis toimunud ka vähe koosseisu muudatusi. Kas vahest ei teki tunnet, et tahaks midagi muud teha?

Meil kõigil on endal muud projektid ja tegevused väljaspool bändi, mis on aja jooksul kujunenud. Alguses oli muusika meie kõigi jaoks elu mõte, aga nüüd on tekkinud muud asjad, mis hoiavad mõtted mujal. Näiteks olen mina suur arhitektuurifänn ja mul on Soome televisioonis ka oma saade (saate nimi on "Laurin talot" - toim). See saade võtab minult juba palju vaba aega ära ja annab mõnusa vahelduse rokkstaari elule.

Mul on ka kaks last, kes kindlasti hoiavad mind kahe jalaga maa peal. Ma olengi enamus ajast täiesti tavaline pereisa, kes viib lapse kooli ja käib vihmaga koeraga jalutamas.

The Rasmus on Eestis esinenud juba lugematuid kordi, kuid milline kontsert on kõige meeldejäävam olnud?

Hmm... Ma arvan, et kõige meeldejäävam oli ühtlasi ka meie kõige esimene kontsert Eestis. See oli Tallinnas, Raekoja platsil. Sellest on nüüdseks möödas juba kakskümmend aastat kindlasti aga see jäi eredalt meelede, kuna see oli ühtlasi ka meie esimene esinemine väljaspool Soomet. Me sõitsime Tallinnasse laevaga, kus peal oli palju meie fänne. Kogu see reis ja laevasõit oli hull pidu ja joomine.

Mis sulle Eesti ja eestlaste juures kõige enam meeldib, et te ikka ja jälle siia tulete?

Nagu ma ennem ütlesin, siis mulle pakub väga huvi arhitektuur, mis on Tallinnas palju põnevam ja huvitavam kui meil Helsingis või teistes suuremates linnades Soomes. Ma tulen juba kaks päeva enne esinemist Tallinnasse, et filmida oma saate jaoks klippe.

Eestlased on aga totaalselt teistsugused kui soomlased. Te olete hästi viisakad, kuulate inimesi ja vaatate silma, kui kellegagi vestlete. Ma tulin just Jaapanist ja sain seal olles aru, et nemad sarnanevad just korrektsuse ja viisakuse poolest eestlastega.

The Rasmust on võimalik kuulata juba Rock Cafes sel reedel, 21. septembril. Pääsmeid on võimalik soetada Piletilevist!