“Istusime nagu täiskasvanud inimesed laua taha ja võtsime vastu otsuse, et me mõnda aega ei mängi koos,” ütleb The Suni bassimängija Danel Pandre SL Õhtulehele, rõhutades, et tegu on siiski ajutise kokkuleppega.

Ühe allika sõnul võis koostöö lõppemise põhjuseks olla legendaarse trummari napsulembus ja sellega kaasnenud konfliktid. “Seda teemat ma küll kuidagi ei lahkaks. Ja isegi kui see nii oleks, jäägu see ennekõike ikkagi tema enda rääkida,” on Pandre vastus.

Suhted Eimeli ja bändi vahel on tema sõnul endiselt head. “Me oleme nii kaua seda asja teinud ja nii mitut pidi seotud olnud, mingisugusest metsikust vihavaenust siin küll rääkida ei saa.”

Kaljulaid ise ütleb samuti, et tema eemalolek bändist on ajutine, kuigi päris sajaprotsendiliselt kindel see ka ei ole. Lahkumise põhjusi ta siiski ei kommenteeri. Ta lisab vaid, et riiuga tõepoolest lahku ei mindud.

Lähitulevikus kavatseb Kaljulaid üksinda musitseerima hakata. “Ise laulan ja… üritan niipalju pille mängida kui võimalik.” Lisaks trummipulkade osavale käsitsemisele valdab mees ka klahvpilli ja kitarri mängimise kunsti. Ta on ka The Sunis tausta laulnud. “Ma olen avatud kõikidele huvitavatele pakkumistele. Kui on lahe pakkumine, teen hea meelega kaasa.”