Kuidas te tänavuse aasta kokku võtaksite?

“Ma olin Las Vegases, kui sajand vahetus, ja seal oli natuke liiga vaikne. Ma oleksin tahtnud selle asemel koos kõigi teistega pidutseda. Aga ma otsustasin töötada ning see on olnud ränk ja pingeline tööaasta. Aasta lõpuks tundub mulle, et tegemist oli pika reisiga ja loomulikult väga edukaga… Tundub, et ma mõjusin inspiratsioonilisena ja palju inimesi sai laengu etenduse vitaalsusest,” ütles Turner

Kas te tunnete end vanema, noorema või 60-aastasena?

“See on sisetunde küsimus. Ma arvan, et näen hea välja ja usun, et ma olen päris hästi hakkama saanud, kuna ma hoolitsen enese eest. Seepärast näen ma hea välja. ja ma olen valmis lihtsalt istuma ja laulma, mitte esinema. Suurtel areenidel ei ole alati võimalik muusikasse süüvida. See on peaaegu nagu … maitsestamata toidu söömine.”

Ma mõtlesin seda küsimust rohkem eksistentsialistlikust vaatepunktist. Kui te mõtlete endale kui 60-aastasele, kas on midagi reaalset või on suvaline number?

“Oo, minu jaoks on see väga reaalne. Hingeliselt olen ma palju teadlikum. Ma ei ole tark, aga tarkuse alged on olemas, see on otsekui lõõgastus ja asjade aktsepteerimine sellisena, nagu nad on. Esiteks on mul hea meel, et mu tervis on korras. Ma tean paljusid inimesi, kelle keha hakkab sellesse vanusesse jõudes üles ütlema. Seega on mul väga hea meel, et ma saan seda nautida. See on otsekui vaataks noorte peale ja ütleks: “Ma olen rahul sellega, kus ma olen. Ma ei pea enam liikuma ei alla ega üles.“”

Mis on parim asi, mis Teiega sellel aastal juhtus?

“Ma olen pikka aega oodanud pensionile minekut, kuna minu kultuuris seda tavaliselt ei tehta — enamus inimesi töötab kogu elu. Nagu Ella Fitzgerald: ma arvan, et ta oli lahkudes 75. Ma ei tahtnud nii kaugele minna. Ja õnneks olen ma jõudnud punkti, kus ma saan seda teha, ja ma kavatsen seda tähistada. Mulle meeldib mõelda, et ma saan ärgata üles, ilma et mul seisaks ees mõni kohtumine või midagi sellist. Mulle meeldib vabadus teha seda, mida ma oma päevaga teha tahan. See on mu ideaal.”

Mis on parim asi, mis te sellel aastal ostsite?

“Ma ei ostnud seda. Ma viisin lõpule oma majade remondi. Ma korraldasin oma elu ära ja enam ma kuhugi ei koli. Ma olen jõudnud etappi, mil ma ei taha palju omada. Ja mu pered on paigas. Mulle kuuluv maja Lõuna-Prantsusmaal ja see, mida ma Šveitsis pikaajalise lepinguga rendin, on remonditud ja ma ei taha kuhugi mujale kolida ning ma naudin seda, et seal ei ole enam töölisi ega sisekujundajaid. Niisiis, ma ostsin endale vabaduse.”