“Seda juhtub üliharva, et tavaliselt festivalide peaesinejate hulka kuuluvad bändid klubilaval ühel õhtul kohtuvad,” kinnitab kontserdi korraldaja Kaido Haavandi. “Raskeme metali sõprade jaoks on tegemist kindlasti unikaalse sündmusega!”

Kreator tõi Saksamaa thrash-metal kaardile aastal 1985, mil ilmus nende esikplaat “Endless Pain” ja on sellest ajast saadik olnud peamine vundament, millele teised Euroopa thrashi-bändid on saanud oma edu rajada. Nüüdseks 30 aastat tegutsenud veteran-nelik külastas Eestit esmakordselt aastal 2006, mil esineti Rabarocki pealaval. Vahepeal on Kreator üllitanud veel kaks stuudioplaati, millest viimane, “Phantom Antichrist” nägi ilmavalgust vaid paar kuud tagasi.

Morbid Angel on alati silma paistnud äärmiselt tehnilise pillikäsitluse ning okultistlike motiivide poolest nii muusikas kui laulutekstides. Nende nimel on ka enim müüdud death-metal plaat, 1993. aastal ilmunud “Covenant”. 2011 peale kaheksa-aastast stuudiopausi ilmunud “Illud Divinum Insanus” tekitas vastakaid arvamusi ja kinnistas samas Morbid Angeli kuvandit innovatiivse ning julgelt oma teed sammuva bändina. Sellel tuuril on neil varuks midagi kõigile — nii uutele kui vanadele fännidele — esitlusele tuleb klassikaline läbilõige parimatest paladest kõigilt plaatidelt.

Soojendusbändide hulka kuuluv Nile on Eesti death-metal publikule juba vana tuttav, sedapuhku on võimalik kuulda lugusid ka sel suvel ilmunud seitsmendalt kauamängivalt “At the Gate of Sethu”. Esmakordselt astub meie publiku ette tuuri avabänd Fueled By Fire — ’80-stiilis thrash metal Californiast!

Eriline on ka ürituse ajakava — uksed avatakse juba kell 17:00 ja kolmveerand tundi hiljem alustab esimene bänd. Ametlikud esinemisajad on järgmised:

17:45 Fueled By Fire
18:30 Nile
19:45 Morbid Angel
21:30 Kreator

Soodsamaid fännipasse müüvad Tallinnas klubid Woodstock, Tapper ja Rockroad, Tartus ja Pärnus kauplus Muusik. Üritus on vanusepiiranguta!