Valerie on Suurbritannias mehenimi, mistõttu on eeldatud, et tegu oli sõbraga, kes lauljannaga narkootikumide tõttu suhtlemise lõpetas, vahendab Vice.

Selgub, et tegelikult on laul hoopis uuendatud versioon bändi Zutons kirjutatud ja esitatud singlist. New Yorgis elav meigikunstnik Valerie Star on avaldanud, et laul räägib hoopis temast. Star väidab, et tal oli suhe bändi solisti Dave McCabe'iga.

Väite õigsust kinnitas ka McCabe ise, kes endist kallimat "armsaks tüdrukuks" nimetas.

Laulja kirjutas oma naisest 2006. aastal vaid viie minutiga takso tagaistmel ning see läks ka Zutonsi teisele stuudioalbumile. "Ta oli USAs ja mina olin kodus (Suurbritannia toim.) ja see oli nagu postkaart."

Peale mitmeid liiklusrikkumisi mõisteti Starile karistus, millega ta peaaegu vangi pisteti. Sellest ka sõnad, mida Winehouse laulab: "Do you need a good lawyer-er-er?" Karistuse tõttu ei saanud Star mehega Suurbritanniasse kolida, seega ei jäänud McCabe'il muud üle kui talle laulda. "Why don’t you come on over, Valerie?"

2007. aastal valmistas Mark Ronson laulust uue versiooni, millele andis hääle Amy Winehouse. Winehouse lauldud versioon läks originaalist mööda ja jõudis Suurbritannia edetabelites 2. kohale. Loole tehti ka muusikavideo, kus lauljanna oma raske heroiinisõltuvuse tõttu osaleda ei saanud. McCabe tõdeb, et ei oleks kunagi laulule nii suurt edu ennustanud.

"Ma ütlen alati, et see on nagu meie väga imelik tulnukast beebi, sest meile jääb see side kuni surmani," mõtiskleb Star.