"Kella 17ks tulid muusikud proovi, kõigepealt kuulasid plaadilt Tony Alleni lugusid ja siis hakkasid noote õppima. Eks see oli kõigile paras risk, et kuidas välja kukub, aga see oli tõeline tõestus sellest, kui profid muusikud meil on," rääkis kontserdi korraldaja Helen Sildna Publikule, et ettevalmistusaeg oli ülinapp.

Tony Allen, kes oli peale kontserti siiralt liigutatud, kordas, et me peame tunnustama ja respekteerima Eesti bändimehi, sest see millega nad hakkama said oli muljetavaldav.

Tegu ei olnud ka mitte ainult jam-sessioniga, nagu algul kokku lepiti.

"Kui Allen sai proovis aru, millist masti pillimehed meil on, tegi ta otsuse, et mängitakse ikkagi tema lugusid ja bändi võib kutsuda "Tony Allen featuring Estonian all-stars-band". Kauaaegne bändikaaslane Kologbo tuli peale kontserti ütlema, et see on tegelikult suur asi, et Tony Allen oli nõus oma loomingu ja oma nime tema jaoks tundmatute muusikutega siduma", rääkis Sildna.

Lava taga toimus sõbrunemine ja kontaktide vahetus ja üks asi on kindel - Tony Allen mäletab nüüd Eestit igavesti. "Ma räägin kõigile, et eesti rahvas on tugev rahvas ning Eesti muusikud on maailmaklassist," olid Alleni sõnad eile.

Helen Sildna soovib isiklikult tänada Sofia Rubinat,  Peedu Kassi, Raivo Tafenaud, Jaak Sooäärt, Kristjan Mazurtchaki, Raun Juurikat  ja Eduard Akulinit. "Nende suhtumine, et jah, muidugi teeme, anname endast parima, oli eile väga ilus ja imetlusväärne!"