Anne Veski

Tanel Padari ja Anne Veski kontsert Peterburis

Nõukogude raskekahurväelane ja mitte ainult — primadonna Veski sarm ei mahukski Eesti lavalaudadele hästi ära, rahvusvaheline mastaap ongi ainumõeldav võimalus. Veski saavutas suurema tuntuse tänu esikohale Sopoti lauluvõistluse poolakeelse laulu kategoorias 1984. aastal ning sellest ajast saati on naist saatnud edu nii Eestis kui ka endise Nõukogude Liidu ja Venemaa estraadilavadel.

Arvo Pärt

Arvo Pärdi aia avamine Paides

Klassika, lihtsalt klassika! Mees, kelle võimsat talenti näib austavat kogu meie planeet. 13. veebruaril 2011 kandideeris Pärdi Sümfoonia nr. 4 “Los Angeles” Grammy auhinnale parima nüüdisaegse klassikalise heliteose kategoorias. Aastal 2014 tõi aga Arvo Pärdi “Aadama itk” Eestile ja Lätile ühise esimese Grammy toonud ning pärjati parima kooriesituse preemiaga.

Ewert and The Two Dragons

Ewert and The Two Dragons

Ewertit ja tema draakoneid näeb kodumaal esinemas sama harva, kui kuuvarjutust, aga eks see tuleb meestele andeks anda, maailm vajab ju vallutamist! 9. jaanuaril 2013 anti ansamblile Hollandis Groningenis toimunud European Border Breakers Awardsil aasta läbimurdja auhind. Bänd on olnud Salatsis toimuval Positivusel alati oodatud külaline ning 2015. aasta suvel avanes poistel au esineda festivali pealaval.

Jaak Joala

Jaak Joala

Rääkides nõukogude raskekahurväest! Joala on kahtlemata esimene nimi, mis idanaabrite huulile kerkib, kui Eesti muusikast juttu teha. Joala laule on rohkesti avaldatud heliplaatidel nii kodu- kui ka välismaal ning Eesti Fonogrammitootjate Ühing tunnustas 15. jaanuaril 2015 toimunud Eesti Muusikaauhindade galakontserdil postuumselt Jaak Joala elutööd tema igas mõttes erakordse muusikalise tegevuse eest.

Kerli

Kerli Kõiv V ajakirjas

Väike Kerli Kõiv pole kunagi oma suuri maailmavallutamise plaane vaka all hoidnud. Tema saavutuste pagasit täidavad muuhulgas vinged muusikavideod, ülesastumised suurlavadel ja saates “Dancing with the Stars” ning kandideerimised MTV muusikaauhidadele. Möödunud aastal naasis Kerli aga kodumaale ning siinsete metsade vahel valmis tal maineka ajakirja V Magazine jaoks maagiline pildiseeria ja muusikavideo.

Metsatöll

Metsatöll 16 sünnipäev Rock Cafe

Mehed nagu muiste! Metsatöllu “hundid” on elav tõestus sellest, et ka meie salakeeles lauldes saab rahvusvahelist tuntust koguda. Põhjanaabrid Soomes armastavad Metsatöllu sama palju, kui meie ja ka kaugel Ameerikas on mehed lavale oodatud.

Iiris

IIRIS-e lühialbumi "Hope" esitlus Von Krahlis

Väljaandes The Line of Best Fit ilmus maineka muusikakriitiku Paul Bridgewateri sulest edetabel 2015. aasta parimast 50 loost, mille hulka valis ta muuhulgas ka Iirise möödunud aasta populaarseima pala “Iridescent Love”. Kõnealuses edetabelis paiknes Iiris kõrvuti selliste suurte artistidega nagu David Bowie, Grimes, Jamie XX jne.

Vanilla Ninja

Vanilla Ninja

Sven Lõhmuse laululastest Saksamaa ja Šveitsi lavalaudadele! Bändi ajalugu meenutab ükskõik millise rahvusvahelise mastaabiga tüdrukutebändi lugu, kus intriigidest puudust ei tule! Meenutagem kasvõi lapseootele jäänud solisti Maarja bändist lahkumist või tema asemele leitud Triinu suundumist soolokarjääri radadele. Lõpuks kolmeliikmelisena jätkanud bänd esindas 2005. aastal Šveitsi Eurovisionil.
Cartoon
Positivus Festival 3. päev, Cartoon

Cartooni koosseisu kuuluvad Hugo-Martin Maasikas, Joosep Järvesaar ja Ago Teppand ning poiste tähelend on olnud võimas. Möödunud talvel jagati Londonis trummi ja bassi auhindu Drum & Bass Arena Awards, kus ühe trofee pistis endale taskusse meie oma bänd Cartoon, võites parima uue produtseerija auhinna. Pole ka ime, sest lühikese tegutsemiseaja välel on Cartoon möllutanud suurmatel EDM-i festivalidel nii siin kui mujal Euroopas ning rahvas ootab tulihingeliselt nende esimest kauamängivat.

NOËP
NOEP Flow Festivalil

Andres Kõpper ehk artistinimega NOËP sõlmis möödunud Rootsi Sony Musicuga lepingu ning avaldas juba nende alt ka singli pealkirjaga “Move”. Lisaks märkis Apple Music muusiku ka ära värskete talentide nimekirjas, kellel tasuks silma peal hoida. Ja silma tasub sel mehel peal hoida tõesti — Kõpper tõi Positivusel I Love You telgi puupüsti rahvast täis ning esimese eestlasena jõudis ta ka Flow Festivalile esinema, ka seal tõi NOËP Zalando Factory lava ette täismaja.
Trad. Attack!
Trad.Attack! Kultuurikatlas

Trad.Attack!'i esimene kontsert toimus küll alles 2014. aasta märtsis Tallinn Music Week'i raames, ent bändi on sellest hetkest peale saatnud tohutu menu. Trad.Attack! on väisanut mainekate showcase-festivalide lavalaudu Ameerikas, Venemaal, Hollandis, Hiina ja Brasiilias. Ühtse eesmärgina on ette võetud plaan teha tervele maailma mitu tiiru peale ja esineda igas riigis. Jätkates sama tempoga, pole nad oma unistuse täitumisest sugugi kaugel!