*

Terve aastakümne viit parimat laulu edetabelisse panna on päris raske. Ei tohiks unustada, et just selle kümnendi alguses ilmusid Queeni luigelauks jäänud album "Innuendo" ja sellel lugu "The Show Must Go On", Nirvana "Smells Like Teen Spirit", aga teisalt Whitney Houstoni cover kunagisest Dolly Partoni hitist "I Will Always Love You", mis on muusikaajaloo enim müüdud laule üldse.

90-ndad olid ka Berliini Love Parade'i kuldsed ajad. Sinna sõideti ka Eestist. Detroidis ja Chicagos sündinud techno võttis Euroopas kommertskuju, sündis happy rave. Eesti plaadimüügiajaloo menukaimaks plaadiks jääb ilmselt veel pikaks ajaks Scooteri album "Our Happy Hardcore". Ja kumb on parem laul, kas Sinead O'Connori "Nothing Compares To You" või kadunud inimeste otsimisele pühendatud Soul Asylumi "Runaway Train"? Kas Red Hot Cili Peppersi "Under The Bridge" või "Everything But The Girli "Missing" Todd Terry Remix? Lõpuks panin tabeli kokku nii:

5. Tänane sünnipäevalaps Dr. Alban (68) ja Raggadag remix laulust "It's My Life" (1992).

4. USA tantsukamp Deee-Lite "Groove Is In The Heart" (1990)

3. Vogue-tantsu hiilgenumber ja Madonna väga meelas must-valge video laulust "Vogue". Seda võiks kohe uuesti vaadata, ka duši all.

2. R.E.M. "Losing My Religion". "Kalevi" korvpallimeeskond kuulutati viimaseks NSVL meistriks aastal 1991.

1. Coolio "Gangsta's Paradise". Filmi "Dangerous Minds" soundtrack aastast 1995.

Aga lõpetuseks ka veel üks eripreemia, hiilgava kommertsedu ja tantsusaale hullutava muusikalise tegevuse eest saab Snap. Laul "Rhythm Is A Dancer" (1992) on oma tuhandete kaveritega tantsuhitt tänaseni. Aga nüüd pühin küll otsa eest higi.