Sweet Spot

Kuigi äsja tühistatud festival jõudis kesta vaid üürikese aja, jõudis see siiski paljude eestlaste südameisse ning pikisilmi oodati ürituse naasmist. Kahjuks tunnistasid korraldajad, et korraldamine käis neile üle jõu. “Sweetspot on festival, mis seadis endale väga kõrged standardid ning me ei rahuldu millegi vähemaga. Kahjuks on selleaastane planeerimine toonud meile liialt palju tagasilööke, mistõttu otsustasime festivaliga mitte jätkata. See oli ainus loogiline lahendus. Palun pidage meeles — toetage, armastage üksteist. Vabandame väga, et pidime teid selle teadaandega kurvastama,” kirjutasid korraldajad ja lisasid, et piletid saab tagasi müüa kahe nädala jooksul.

Sweet Spot 2018 teine päev

Weekend Festival

Kindlasti üks ootamatumaid lõppe oli veel eelmisel suvel tuhandeid elektroonilise muusika armastajaid hullutanud Weekend Festival, mille ärajäämine kodumaa meedias paraja kära tekitas. Peamiselt olid ürituse lõpetamise taga finantsprobleemid, kuna ülemöödunud aastal jäi Weekendi festivali piletitulu ligi 500 000 eurot prognoositust väiksemaks. Firmal oli 169 552-eurone maksuvõlg ja 12 maksehäiret, võlgu oldi nii koostööpartneritele, artistidele kui ka laenuandjatele.

Tiesto ja Garrix

Õllesummer

Mullu septembris teatas Õllesummeri peakorraldaja Marje Hansar, et 2019. aastal kurikuulus õllefestival enam ei jätka. 25 aasta jooksul käis selle raames Tallinna Lauluväljakult läbi meeletus koguses pidulisi ja maailmaklassi staare. “Kõige kauem ajasime asja Prodigy`ga, lausa mitu aastat” meenutas Hansar Kroonikale antud intervjuus läbirääkimisi nüüdseks siit ilmast lahkunud laulja Eestisse toomist. “Kord nad ei vastanud või vastasid kaua, siis oli jällegi midagi, mis neile ei sobinud. Näiteks ühel aastal, kui tekkis Krimmi kriis, siis nende agent teatas, et tema oma bändi sõjakoldesse ei saada. Vot sellised lood!” muigas Hansar.
Armin van Buuren

Saaremaa Rannapidu
Enne Weekendi Eestisse saabumist oli populaarseimaks mereäärseks festivaliks Saaremaa Rannapidu, mis tõi iga aasta juulis saarele pea 5000 inimest. Ajapikku ühendati see samaväärselt populaarse Mändjala jaanitulega ning tehti koos suurem üritus juuni lõpus. Hiilgeaegadel käisid seal esinemas SIGMA, Terminaator, Marc van Linden, Põhja-Tallinn ja paljud teised menukad popartistid.
Saaremaa Rannapidu 1. päev

Augustiunetus
Tänavu veebuaris teatasid üheksa aastat peetud Augustiunetuse korraldajad, et sel suvel armastatud Pärnu festival enam ei jätka. Peamiseks põhjuseks oli see, et kasvav sündmus nõudis üha suuremat jaksu ja jõudsamat ettevalmistust ning tiim ei suutnud seda oma aastaringsesse tegevusrütmi mahutada. „Selle tasakaalustamiseks on vaja tagasitõmbeaega. See aeg on käes. Unetute ideedepank on endiselt priske, kuid jõu taastamiseks peame pisut kosuma,“ kirjutasid nad.
Augustiunetus 2015

Rabarock
Rabarock oli omal ajal populaarseim rokkmuusikafestival, mis toimus Järvakandis juuni esimeses pooles aastatel 2005–2009 ja 2011–2012. “Kohalikele ettevõtetele oli see Rabarocki toimumise nädalavahetus nagu 13. kuu käive. Nüüd ongi nii, et need mõned miljonid, mida 10 000-pealine publik kulutas, liiguvad kas Salacgrivasse või Helsingisse,” ütles pärast esimest lõpetamist 2009. aastal peakorraldaja Kristo Rajasaare.
rabarock 2012

Rock Summer

Rock Summer oli 1980. aastate lõpus ja 1990. aastatel Tallinnas Lauluväljakul toimunud muusikafestival. 2013. aastal tulid üheks kontserdiks tagasi, et teha ka festival Rock Summer 25, mis täielikult põrus. “Makarov (festivali korraldaja Jüri Makarov — toim.) rääkis midagi 20 000 inimesest. Ta võib ju lasterikastele peredele pileteid jagada, aga raha see sisse ei too. Nii et laias laastus oli rahvast oodatust neli-viis korda vähem. Ent ühte asja võin ma küll öelda: minu teda kõik artistid olid kohal. Mis tähendab, et säästuprogrammi ei hakatud rakendama,” ütles pärast üritust Aarne Valmis.

TAN_8221.JPG