Deap Vally alustas tegutsemist 2011. aastal Los Angeleses. Bändi moodustavad kaks naismuusikut - Lindsey Troy (kitarr, vokaal) ja Julie Edwards (trummid), kes kohtusid vaid aasta tagasi õmbluskursustel. Üksteisele õmblemisnippe jagades avastati ka ühine armastus bluusimuusika vastu - sealt läksidki liikvele internetiavarustes kiirelt populaarsust kogunud demolindistused ning muusikavideod tüdrukute esinemistest.

Enda omapärase lo-fi räpase bluusirokiga toob Deap Vally macho-rokimaailmasse tagasi paljuigatsetud girl-power’i. «Inimesed ütlevad, et oleme hästi valjud ja meil on nii palju heli kahe inimese kohta, kuid ma arvan, et selles on dünaamikat, selles on hõredust ja avatust, täielikkust ja helitugevust,» kommenteeris Lindsey Troy. «Kuigi meil Lindsey’ga on palju ühist, on asju, mis talle meeldivad ja mulle mitte, ning siis valime keskse lahenduse. Kumbki meist ei viljelenud varem sellist tüüpi muusikat», selgitas Julie Edwards. «Enne kui proovi tegema hakkasime, arutasime siiski läbi, missugune bänd me täpselt olla tahaksime. Teadsime, et sellest tuleb midagi rasket, milles on rohkelt gruuvi ja rütmi,» lisas Troy.

Mick Jagger ja Keith Richards Rolling Stones’ist tutvusid koolis, Ozzy Osbourne liitus Black Sabbath’iga pärast muusikapoes avaldatud kuulutust, noort vokalisti Robert Planti soovitas kitarristile Jimmy Page’ile laulja Terry Reid – ülejäänu on Led Zeppelini ajalugu. Aga väga vähesed rokimuusika hiilgelood saavad alguse Californias, San Fernando Valley õmblusklassis. Deap Vally on «räpane White Stripes kohtub Led Zeppeliniga-tüüpi rock’n’rolli duo», mida ajakiri The Guardian kirjeldas kui «Robert Plant, kellest on välja imetud kogu testosteroon, ulgumas rütmide saatel, mis panevad Meg White’i lohiseva ajast kinni pidamise ürituse paistma positiivselt masinliku ja metronoomilisena». Muusikakriitikute sõnul on ilmselge ka Black Sabbath’i ja The Stooges’i mõju Deap Vally muusikale.

Järgmisel aastal näeb ilmavalgust Deap Vally debüütalbum. «See peab kõlama kui toores rock’n’roll, muusika, mis tekib läbi meie käte. Lindsey kitarr peab olema raevukas ja minu trummid massiivsed. Sellest peab tulema täielik kallaletung,» kirjeldas uut materjali Julie Edwards. «Uue albumi põhimõte on hetkede püüdmises, mitte täiuslikkus. Meie eesmärk on anda uuele albumile nii palju ehtsat energiat, kui vaid suudame,» sõnas Lindsey Troy.

11. detsembril astub Deap Vally Saku Suurhalli lavale Muse’i kontserdi soojendusbändina. Deap Vally kohta öeldakse, et ansambel liigendab bluusimuusika selle ehedaimaks alusvormiks: rütm, meloodia ja tähendus, samal ajal aga on duo tulistest live-showdest saamas lausa legend.

Inglismaa parimaks live-bändiks pärjatud Muse esineb esmakordselt Eestis 11. detsembril Tallinnas, Saku Suurhallis uue maailmaturnee raames.

Piletid Muse’i Tallinna kontserdile on müügil Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ning Selverites üle Eesti.