California folklaulja/helilooja Jameson töötas pikka aega puuviljaistanduses ja lihtsalt proovimaks uusi asju võttis ta kätte banjo ning avastas, et lood lihtsalt sünnivad. Nii alustas ta kirjutamist tulevase EP tarbeks. "Carnivore" näitab Jamesoni väga eripärast lähenemist banjole, mitte ainult tehniliselt, vaid ta ka käsitleb ja hoiab banjot kui rockstaar kitarri mitte kui country folkster. Singel "Breathe Your Last" näitab Jamesoni palet, mis on üheaegselt nii rahutu, armastav, loid, kirglik kui ka kahetsev. Salvestusperioodi käigus kohtus Jameson Rival Sonsi bassimehe Dave Bestega, kes kohesele esitas kutse Jamesonil kaasa lüüa Rival Sonsi tuuri erikülalisena.

Los Angelesest pärit Rival Sons loodi 2008. aastal. Aasta hiljem avaldas bänd digitaalselt oma kulu ja kirjadega albumi "Before the Fire", mis avaldati 2010. aasta alguses limiteeritud koguses ka CD kujul. Esikalbum äratas piisavalt tähelepanu ja band kutsuti soojendusartistiks Alice Cooperi ja Kid Rocki tuuridele. Silma jäädi ka plaadifirmale Erache Records, kes peatselt sõlmis bändiga plaadilepingu ja juunis 2011 avaldati album “Pressure & Time”. Albumi kujunduse tegi Storm Thorgerson, kes muuhulgas on kujundanud albumikaasi ka Led Zeppelinile ja vast üks tähelepanuväärsemaid töid on olnud Pink Floydi albumi "Dark Side of The Moon" kujundus. Albumi ilmumisele järgnes tuuritamised koos ansamblitega Judas Priest, Queensryche ja Evanescence.

Veebruaris 2012 asus ansambel Honey Pye stuudios Nashville'is salvestama uut albumit ning "Head Down" ilmus Earache Recordsi vahendusel 14. septembril 2012. Tänavu jaanuaris alustas ansambel uue albumi salvestust koos produtsendiga Dave Cobb ning "Great Western Valkyrie" ilmus 6. juunil.

Pileted Rival Sonsi kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides, kodulehel www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Uksed kontserdile