Jalmar Vabarna: "Treskis on kolm päeva vahetpidamata vihma sadanud ja see on heinamaa praktiliselt üle ujutanud. Veetase on nii kõrge, et sügisel heinamaale sisse pandud drenaaži torud, mille ülesandeks on heinamaad kuivana hoida, on vee all ning enne kui veetase kraavides ei alane, ei muutu ka heinamaa olukord." Vabarna lisab, et kuna tegu on suurkontserdiga, siis tuuakse sellega seoses kohale ka palju tehnikat, alustades lavast, heli- ja valgustehnikast ning lõpetades kemmergute ja soojakutega. Kõike seda veavad raskeveokid, mille ligipääs alale pehmete teeolude tõttu on välistatud.

Foto: Silver Tõnisson

Setomaa kontserdile tuleb praeguse seisuga kohale üle 3500 inimese ning publiku heaolu ja turvalisust silmas pidades viiakse kontsert üle Värskas asuvale laululava platsile, kuhu ehitatakse täpselt sama lava, mis oli plaanis Treski heinamaale ehitada. Korraldajad annavad teada, et kõik muu jätkub plaanipäraselt ja laupäevaks on oodata ilusat ilma.

Ürituse ajakava:
18:00 Väravad
19:00 Puuluup
20:00 reket
21:00 Trad.Attack!

Kell 23.00 algab ametlik järelpidu anas sööklas laululava kõrval. Plaate mängivad Lauri Täht ja Jaak Sova.

Kuni reede (25.08) südaööni on piletid müügil hinnaga 30€ Piletlevis. Kontserdi päeval ja kohapeal on pileti hind 35€.

Kohalpeal pakuvad sööki ja jooki Toomemäe talu kodurestoran Maagõkõnõ, Inara Pliinipuhvet, Taarka Tare, Korilase Köök, Vein ja Vine, Kodukohvik Tillu, Puhkõmaja puhvet, Tänavakohvik, Ainiku Lily lihapirukad, Auseri Aavo juurviljakäru, Säde kohviteek, Nobe Kohvikäru, Linnuse koduvein, Raali koduõlu, Lauda kõrts, SE-TO KÕRTS ja Käbliku Pruulikoda. Kuigi mõnes kohas saab ka kaardiga maksta, soovitavad korraldajad kaasa võtta sularaha.

Jooksvat infot saab sündmuse Facebooki lehelt.