"„Kohapealse militaarpubliku vastuvõtt oli väga soe,"“ ütles Trafficu solist Silver Laas. "„Kuuldavasti on Camp Bastioni külastavatest bändidest vaid väike osa live-bändid. Loodame, et suutsime seda erilisema elamuse oma publikule siin pakkuda,"“ lisas kitarrist Robert Vaigla.

Stig Rästa sõnul otsustasid bändiliikmed Afganistani lennata üsna kohe pärast kutse saamist, kuigi mõtlemisaega anti neile vähe. "„Soovitan artistidele, kellele pakutakse võimalust esineda Afganistanis võitlevatele sõduritele, pakkumisest kindlasti kinni võtta,"“ ütles Stig Rästa. „"Siinne reaalsus on karm ja eesti mehed teevad siin kõva tööd, seepärast lihtsalt peab tulema nende meeste meelt lahutama.“"

Trafficu liikmed külastasid Camp Bastionis veedetud aja jooksul Taani tankiüksust ja Ühendkuningriigi pommi-, narko- ja otsimiskoerteüksust, tutvusid Eesti kaitseväelaste teenistuse, tehnika ja relvastusega.

"„Parimad hetked on olnud õhtused istumised eestlaste baasi sauna ees, kus sain kuulda Eesti sõdurite erinevaid tõsisemaid ja naljakamaid missioonikogemusi ja juhtumisi,"“ ütles ansambli solist Silver Laas. „"See on elamus, mida mujalt lihtsalt ei saa."“

Eesti kaitseväelased osalevad NATO juhitud rahvusvaheliste julgeolekujõudude operatsioonil Afganistanis alates 2003. aastast.