VAATA VIDEOT:

Esimesena astus lavale Horvaatia. Igor Cukrov ja Andrea esinesid tugevalt, paraku polnud ei kostüümides ega liikumises midagi sellist, mis oleks andnud esinemisele tõelise poweri.

Iirimaa The Bangles'i laadne tüdrukutebänd Black Daisy oleks võinud olla just Horvaatia asemel, nende esinemine andnuks kuuma ja kõrvetava avalöögi.

Läti venekeelne lugu valmistas tõelise pettumuse. Intars Busulsi esitatud laul rääkis liiklusummikusse kinni jäämisega kaasnevast ärritusest. Pärast Läti esinemist võib öelda, et liiklusummikus istumine on tunduvalt mõnusam, kui nende kohutav liikumine ja laulja masendav kostüüm.

Talle järgnes Serbiast Marko Kon, kes taris lavale akordioni. Balkan oli fantastiliselt lõbus! Kahtlemata läheb nende lauljale ka parima soengu tiitel!

Poola ballaad Lidia Kopania esitlust kaunisid kaks tantsijat ning nende vahel keerlev valge lint. Oh jah. Ei midagi uut...

Pole kahtlust, et Norra noormees Alexander Rybak murdis oma lihtsusega südameid. Eurovisiooni ametlik kodulehekülg väidab, et tegu on selge favoriidiga.

Küproslane Christina Metaxa hääl värises imearmsalt. Isegi, kui see tuli närveerimisest, siis mõjus Christina siiralt ja soojalt. Ilus ja kena ballaad.

Järgmiseks oli areenil Slovakkia Kamil ja Nela oma ballaadiga. Taas oli õhus midagi balkanlikku.

Taani Brinck tõi eestlastest fännide keskele rõõmsaid üllatusi: oo, vaata, Boyzone! On ju täitsa Ronan Keating!

Sloveenia astus lavale viiulipoistega ning esimeseks salmiks paberekraani taha varjuteatrit tegema jääva lauljannaga. Palju viiuleid, sümfooniat ja suuri tundeid.

Ungari laulja rinnakad tantsutüdrukud on ilmselt laenatud Playboy omaniku Hugh Hefneri häärberist. Tõsi, selle kostüümidraamaga ei üllata nad enam kedagi...

Pole kahtlust, et Aserbaidžaan on Moskvasse kaasa võtnud riigi kaunimad eevatütred. Tempokas lugu, mida esitasid Aysel ja Arash.

Kui lavale astus Kreeka laulja Sakis Rouvas, tekkis mõnus äratundmisrõõm. Mees, kes sulaks ilmselt juba keelel... Mmm... Ka lavashow oli muljetavaldav – ühteaegu minimalistik, aga tempokas.

Järgmisena astusid üles leedukad. Muide, laval oli Estonia klaver. Ka leedukad otsustasid esineda vene keeles. Nende esinemist võib võtta kokku sõnadega - maitse asi. Kellele meeldib lääge tuleleek peos, poetas ehk isegi pisara...

Moldova oli tugev ja rahvuslik. Esinemises oli energiat, mida Eurovisioonilt ootakski.

Pärast balletikleidis albaanlanna esinemist oleme näinud Sarah Jessica Parkeri ja Shakira ristsugustist. Show lõpuks oleks võinud roheline ämblikmeest meenutav tantsija siiski ka oma näo paljastada. Igaljuhul efektne ja meeleolukas!

Ning on aeg tempo üles lüüa. Svetlana Loboda ehk kriisivastane tüdruk küttis lava kuumaks kõigega, millega saab, olgu need siis tema kollageenist pakatavad huuled, poolpaljad tantsupoisid (parim osa showst) või Ukraina lippudega ehitud trummi tagumine nii, et heli ja löök ei kattu.

Ning siis, peale kärinat ja mürinat kõlas Sandra ja Urban Symphony nagu muinasjutt. Suitsupilvest ilmuv Sandra mõjus kargelt ja põhjamaiselt. Urban Symphony esinemine oli nagu lihvitud teemant! 

Huh... Ja siis Holland. Swarowski kostüümidega kolm meest, pluss kaks meeleolukat paksu daami. Pole ime, et neil on kaasas ligi 80 inimest koosnev delegatsioon. Kuidas muidu sellised kostüümid esitajatele selga saada?

Edasi pääsesid:

Aserbaidžaan

Horvaatia

Ukraina

Leedu

Albaania

Moldova

Taani

Eesti

Norra

Kreeka