Iron Maiden käis viimati Eestis mullu kevadel ning just Tallinnast algas bändi uus maailmaturnee “The Legacy Of The Beast”. Nüüd naaseb ansambli ninamees Bruce Dickinson maarjamaale enda jutuetendusega.

Dickinsoni peetakse üheks maailma kuulsusrikkamaks muusikuks. Peale selle, et Bruce on bändis oma suursuguse karakteriga aastakümneid ülienergilisi kontserte andnud, on ta elanud erakordset elu ka väljaspool rambivalgust. Mitmekülgsete annetega Bruce on olnud või siiani on, lennufirma piloot ja kapten, lennundusettevõtja, õllepruulija, motivatsioonikõneleja, filmi stsenarist, kahekordne romaanikirjanik ja enimmüüdud autor, raadiosaatejuht, telenäitleja ja rahvusvahelisel tasemel vehkleja.

2017. aastal nägi ilmavalgust Dickinsoni autobiograafia nimega “What Does This Button Do?”. Raamatu esitlustuuri raames osales Bruce valitud Suurbritannia linnades lugemis- ning ka küsimuste-vastuse sessioonidel. Sellest ajast alates on “What Does This Button Do? - An Evening With Bruce Dickinson” õhtust kujunenud välja täispikk, tublisti üle kahe tunni kestev jutuetendus, mis sarnaneb osaliselt stand-up koomiku kavale ning millega selle autor üle maailma tuuritab.

Õhtu jaguneb kaheks osaks, millest esimeses pooles vaatab Bruce humoorikas ja tihtipeale pilkavas võtmes tagasi oma värvikale, Ameerika mägesid meenutavale elule. Rääkides paeluvaid juhtumeid omale unikaalses võtmes ning täiendades neid fotodega, jutustab ta lugusid mitte ainult oma raamatust, vaid ka neid, mis on olnud kas liiga nilbed või vastupidi, et lõpliku trükiversiooni jõuda...!

Õhtu teine pool on pühendatud täielikult küsimuste ja vastuste sessioonile, kus fännidel on võimalus saada vastused oma kelmikatele, otsekohestele ja tihti täiesti imelikele küsimustele. Neile järgnevad täiesti improviseeritud ning alati kiired ja teravmeelsed vastused Bruce'i poolt. Selle kõige tulemuseks on äärmiselt meelelahutuslik ja nauditav õhtupoolik hubases saalis.

Dickinsoni ühemehe jutuetendust saadab ka kriitikute menu:

“Vau Bruce, lihtsalt vau! Milline imeline jutuvestja… on olnud tõeline privileeg neid lugusid legendi enda suust kuulda.”

“Jagus hetki naermiseks, meeletuks aplausiks ja haudvaikuseks, mil oleks võinud ka nõela kukkumist kuulda… erakordne lugudemeister.”

“Etendus voolas imekaunilt… ta on suurepärane lugude rääkija ja täiuslik meelelahutaja. Etendus on kohustuslik nii Iron Maideni, roki- ja metali fännidele, kui ka inimestele, keda huvitab lennundus või üldiselt põnevad elulood.”

“Varustatud vaid oma huumori, sarmi ja lihtsakoeliste slaididega, annab ta võimaluse heita intiimse pilgu enda kirevale elule. Kõikidel elualadel leidub tõsiselt usinaid tegelasi ja loominguliselt ülevoolavaid ettevõtjaid. Ja siis on Bruce Dickinson, kes mängib täiesti oma liigas.”

“Bruce oli hoos, jalutas laval ringi, tehes enda üle julmalt nalja. Ja muidugi teiste üle. Äärmiselt humoorikas, nagu võis ka oodata.”

“Dickinson on superstaar… Kui süveneda, siis saab märgata, et nende eepiliste lugude taga on kindlasti tema märkimisväärne huumorisoon. Sellel mehel on suur süda ja elav hing.”

Bruce Dickinson esineb 26. märtsil Tallinnas, Alexela Kontserdimajas.

Piletid tulevad vabamüüki reedel, 13. detsembril kell 10:00 Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti.