Praeguseks on broneeritud kõik odavamad piletid, mis hakkavad alates 390 kroonist. Alles on veel 690 ja 990 krooniseid pileteid, teatas Rebane. "Üksikmüüki piletid ei lähe. Need, kes ilma jäävad, pannakse ootelehele."

Rebase sõnul oleks sponsorite abita ja riikliku toetuseta pileti hinnad olnud kaks korda kallimad. Kogu projekt läks BDG-le maksma üle miljoni krooni.

Pooleteise tunnisest kontserdist tehakse telesalvestus, kuid otseülekannet ürituselt kindlasti ei tule, teatas Rebane. Kuigi ametlikult avalikustas BDG kontserdi toimumise kolmapäeval kell 13, oli info varem lekkima läinud ja üritusest oli täielik ülevaade kolmapäevases Postimehes.

Maailmakuulus Islandi lauljanna Björk esitab 1. septembril Tallinna Kaarli kirikus koos 90-liikmelise noortekooriga Voices of Europe Euroopa kultuuripealinnade heliloojate loomingut, teiste hulgas kõlab Arvo Pärdi spetsiaalselt Björlike kirjutatud teos.

Rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti helilooja Arvo Pärt kirjutas Voices of Europe'i jaoks spetsiaalteose "..which was the son of..", mis põhineb Luuka Evangeeliumi kolmandal peatükil.

Tallinnas Voices of Europe'i kontserdil esineb Björk ühendkoori solistina, peagi aga üllatab ta publikut oma uue albumiga. "Kontsert on demokraatliku iseloomuga. Björk ei ole selle kontserdi superstaar, vaid üks solistidest. Leping näeb ette, et ta saab samasuguse hotellitoa ja transpordi kui teised solistid. Ta ei soovi, et teda eelistataks teistele. Ainukeseks eri nõudmiseks olid tal puuviljad ja vesi ning omaette riietusruum," ütles Rebane.

Ühendkoori lauljate vanus on 16-23. Igast Euroopa kultuuripealinnast on kooris esindatud 10 osalejat, kes kõik on läbinud suure konkursi. Kooris on 37 poissi ja 53 tüdrukut.

Voices of Europe'i ülesastumist oli vana aasta õhtul võimalik jälgida ka CNN teleprogrammis 2000 Today.

Unikaalse kontserdi toimumist taotles ligi 50 Euroopa linna ja Tallinn valiti nende sekka peamiselt tänu maailmakuulsa Arvo Pärdi Eesti päritolule. "Meile öeldi punnimise järel "jah". Linnale toob see positiivset kajastust maailma ja Euroopa pressis," ütles Rebane.

Rebane mainis ühtlasi, et piletite müük Pet Shop Boysi kontserdile on toimunud tavapäraselt. "Nii suurt huvi selle ansambli vastu pole muidugi olnud kui Metallica vastu," ütles Rebane. Teisipäeval toimuvale kontserdile ootab Rebane ligi 10 000 pealist kuulajaskonda.

Selle suve teised suurimad esinejad Eestis on Joe Cocker, Leningrad Cowboys, Pet Shop Boys, Alice Cooper, Iron Maiden, Candy Dufler, ja Apoclyptica.