Eesti heavy-metali punt Herald ilmutas selle aasta juulis oma kolmanda täispika albumi “Masin”. Plaadi ilmumisel täitus Heraldil ka 15 teoaastat ja seda kõike otsustati tähistada lisaks tavapärastele kontsertidele ka temaatilise, oma õlle pruulimisega. Bändimehed on küll mihklid õlle sissevalamise peale, aga pole ise suuremad pruulmeistrid ja nii otsustatigi teha koostööd pruulikojaga Tanker.

Heraldi poolt mõte, Tankeri poolt teostus ning sedasi nägigi ilmavalgust täiesti uus käsitööõlu “Masinaõli” — black IPA-tüüpi tumeda õllega, mis on igati oma nime vääriline, kuna selle värv on must nagu tökat, humalaid on lisatud ohtralt ning alkoholisisaldus on 6,66% vol. Herald käis pruulikojas õlut enne pudeldamist ka mekkimas ning kommenteeris seda lakooniliselt: “Vingelt karm, aga samas jõhker jook! Puhas hevi, raisk!”

Tankeri pruulikoja alustalaks on kolm hobipruuli taustaga pruulmeistrit — Tankeri looja Ants, pikaajalise kodupruulimise kogemusega Jaanis ja Ameerika käsitööõllede pealinnast San Diegost pärit Ryan. Kolmik, keda ühendab suur huvi õllede, õlletraditsioonide ja pruulitehnoloogiate vastu. Meistrid ise on algusest lõpuni pruulimise juures ning uued ja põnevad mekid sünnivad üheskoos maitseid timmides ja parimaid tooraineid otsides. Meeste erinev taust on hea kasvulava huvitavatele ideedele ja algatustele, et anda väärt panus kohalikule õlleturule.

Herald on bänd, mis täidab Eesti muusikamaastikul tõelise, tõupuhta heavy-metali sektorit. Bändi kaasakiskuvad kontserdid, osav instrumendikäsitlus ning kaasa mõtlema innustav sõnum on edukalt köitnud nii nooremate kaelakangutajate kui ka vanemate heviveteranide tähelepanu.

Õlle silt: