Gertu Pabbo

Noore ja jõulise vokalisti Gertu Pabbo lauljakarjäär on alles õige alguses. Staarisaates lõppenud hooajal ühe favoriidina viimase kahe sekka jõunud Gertule jäi küll mõrkjasmagus teine koht, ent samas ka tuhanded suured ja väikesed fännid üle Eesti. Saate kohtunikud ning mitmed muusikud näevad Gertus uut tugevat Eesti naislauljat ning esimesed sammud sinna on tehtud. Kas aga esimese kuulsuse kiiluvees tuleb hoobilt ka esinemisterohke suvi?

Kui kiiresti erinevad pakkumised sulle peale hakkasid tulema pärast saate lõppu? 

Erinevaid pakkumisi tuli juba saate ajal. Nüüdseks on esinemisi juba päris mitmeid kirjas. 

Mitu esinemist sul suvekuude jooksul hetkel kinnitatud on? 

Suve alguses käisime koos Jüriga The Sun’i ja Ott Leplandi plaadiesitluskontsertidel ning mõlemad astusime üles ühe looga. Järgmisena on tulekul Rakvere maasikafestival 27. juunil.

Kas oled pakkumisi ka üles öelnud? 

Ei ole.

Kuidas veedad oma puhkepäevad? 

Puhkepäevad veedan nii palju kui vähegi võimalik perega koos olles ning Tõrvas. Väga palju veedan aega koos oma sõbrannadega ning kui vaja üksi olla või rahu, siis on parim seltsiline minu koer Jäpe, kellega käin metsas jooksmas. Ma ei tea paremat kohta puhkamiseks kui seda on Tõrva.

Kas jaanipäeval ka kuskil üles astud? 

Otsustasin, et see aasta soovin jaanipäeva veeta rahulikult puhkamas!

Tuntus on sinu jaoks täitsa uus asi - kas miski teeb murelikuks ka selle ootamatult süllekukkunud uue muusikuameti puhul? 

Kindlasti on tähelepanu suurem ning mõningaid asju ei saa enam nii teha nagu varem, kuid see käib muusikuameti juurde. Väikeste laste näod tänaval, kui mu ära tunnevad, on tohutult armas ja südantsoojendav ning ma naudin seda täielikult!

Kas on üritusi, kuhu kindlasti tahad ise minna, lihtsalt nautima? 

Hetkel mitte, kuid eks neid kindlasti tuleb. Kindel soov oli minna Tõrva Loitsule aga nüüd juba laulan seal ise, mida ma naudin nii ehk naa. 

Millised saavad olema selle suve tähthetked? 

Minu jaoks väga oluline sündmus on 20. juunil Tõrva Gümnaasiumi lõpetamine, sest lõpetada gümnaasium ja samal ajal osaleda superstaarisaates, on väga raske, kuna mu kool asub Tallinnast kaugel ning konsultatsioonides polnud võimalik käia. Kuid hakkama olen saanud ning selle üle on mul väga hea meel.

Kui peaks juhtuma, et töö tõttu tuleb mitu päeva kodunt eemal olla, siis mida ilmtingimata endaga kaasa pakid? 

Arvan, et järgmisena pakin juba mitmeks kuuks, sest tuleb hakata laule õppima ning salvestama ja selleks kolin Tallinna.

Indrek Sarrap

Hoogsa ning menuka kollektiivi Swingers ridadesse kuulub terve Eesti populaarsete muusikute raskekahurvägi: Mihkel Mattisen (klaver), Timo Vendt (viiul ja saksofon), Indrek Sarrap (kontrabass), Rauno Pella (trummid), Birgit Õigemeel ja Pearu Paulus või Tanja Mihhailova ja Mikk Saar (vokaal). End Sinatra-stiilis muusikat viljelevaks bändiks tituleerinud Swingers vallutab lavalaudu juba mitu head aastat ning on põhjust kahtlustada, et graafik tuleb vägagi tihe.

Milline näeb üks suvine nädal Swingersi jaoks välja?

Kuna kõik meie bändi liikmed on niiöelda oma-aja-kuningad ehk kontoris üheksast viieni tööl ei pea olema, siis eks iga nädal on igaühe jaoks erinev. Kui ilm on ilus, võib-olla üritatakse puhata, kui ilm kole siis jälle rohkem tööd teha. Nädalalõpud veedame enamjaolt alati koos, sest siis on alati mitu esinemist. Nädala sees aga tegeleb igaüks enda asjadega, igal bändimehel ja ka igal solistil on ka teised tööd ja tegemised ja projektid, nii et nädala sees teeme tavapäraselt teisi asju ja nädalalõpud veedame koos. Meie bänd on eriline selle poolest, et ka kõik teised tööd ja tegemised on alati seotud kõigil liikmetel muusikaga. Kes esineb sooloartistina, kellel on veel teised bändid, kes tegeleb erinevate artistide managerina, kes kontserdipromootorina, kes muusika kirjutaja ja muusikaprodutsendina - nii et igaühel omad tegevused!

Kui praegu kalendrit vaatad, siis mitu esinemist kõige rohkem ühes päevas on ja kas mõni neist on ka kauge vahemaa taga?

Swingersil on ühel päeval näiteks kümmet esinemist suhteliselt keeruline teha. Kuna tegemist on muusikaga, mille järgi tavaliselt ka tantsitakse, siis on vaja tavaliselt esineda mitmes blokis ehk “setis” nagu muusikud seda nimetavad ja nende blokkide vahel on ka veel vahed, nii et ühes kohas peab ikka pikemalt olema, kui võib-olla teistel artistidel. Aga eks kaks-kolm esinemist päevas on ikkagi täitsa tavaline ka Swingersi puhul. On ka meil juhtunud seda, et aastavahetuse oleme võtnud vastu autos kiirustades näiteks Vabaduse väljakult Viktooria keskusesse esinema või nii et eelmiselt esinemiselt tulles jõuame järgmisesse kohta ja kuuleme, et ansambel hüütakse juba lavalt õhtujuhi poolt peale aga meie astume alles tagaukse juures autost välja, endal riided esinemiseks vahetamata. Ja siis toimub turbo-riidevahetus ja naistel kiirmeik.

Kui palju olete sunnitud "ei" pakkumistele ütlema ja kui kaua ette juba teid näiteks mõnda suvepulma planeerima peab?

Eks see on alati nii, et on olemas väga populaarsed kuupäevad, kuhu küsitakse esinemisi põhimõtteliselt igapäevaselt ja paraku saab neist ainult ühe-paar vastu võtta - näiteks detsembri keskpaiga nädavahetused, kus enamus firmad jõulupidusid tahavad korraldada ja kõik kontserdikorraldajad jõulutuuri kontserte sättida. Pulmade puhul ja suvepäevade puhul jälle on nendeks enamasti juulikuu-augustikuu nädalavahetused. Aga korraldajatele ütleks, et ükskõik kui hiljaks sa ka jäänud pole - igaks juhuks tasub küsida ikka, kes teab, äkki on just eelmine küsija sündmuse ära muutnud. Swingersi puhul eks suvesse 2016 juba käivad broneerimised ja 2017 suvesse ikka juba pulmalisi ka broneeritud. 

Kui praegu augustikuuks firma suvepäevadele teid esinema tahaks, siis kas mõni lauljatest on veel üldse vaba? Arvestades, et nii Tanja, Birgit, Karl kui ka Pearu ajavad ka muid projekte, siis kui raske on omavahel plaane sünkroniseerida?

Meil on kõikide asjaajamiste jaoks selline tore muide spetsiaalselt bändidele ja muusikutele eestis välja arendatud oma tööhalduskeskkond www.mygigs.com, kus on väga kerge just kõiki esinemisi hallata. Kui keegi noortest bändidest veel antud kohta ei tea, soovitan kasutada! Eks mingitel kuupäevadel on võimalik Swingersit veel saada aga nädalavahetused kipuvad ikka juba esinemistega hõivatud olema. Swingers on selles mõttes tore bänd, et kui meil on ühed solistid kinni, siis saame kohe võtta sabast teistel solistidel. Eks see nii paljude artistidega koos töötamine ongi korralik puzzle aga oleme juba viis aastat hakkama saanud, küll saame ka edaspidi!

Kuidas klapitad kõiki soove ja mis on esinemiste arvu ülempiir näiteks nädalas?

Esinemiste arvu ülempiiri ei ole, kui ikka tundub et füüsiliselt välja veame, ja südameatakki laval ei saa siis ka esinemised kõik ära teeme.

Kas mõnikord on ka ülepakkumiseks läinud, et teid iga hinna eest 
esinema saada

Üldiselt broneerime ikkagi esinemisi süsteemiga kes-ees-see-mees. Nii ei saaks tegutseda, et kes rohkem pakub, see ka bändi kohale saab - see ei oleks kindlasti jätkusuutlik manageerimise poole pealt vaadatuna. 

Mitu täiesti esinemistevaba päeva sul ja Birgitil näiteks sel suvel on ning kuidas need veedate? 

Esinemistevaba aega ju ikka juhtub aga kuna korraldan pidevalt ka ise erinevaid teiste artistide kontserte, siis enamjaolt jagub aega vaid neid üle vaatamas käia. Sel suvel korraldame näiteks teist aastat väga ägedat suvefestivali Laitse Suvemuusika, mis toimub “Laula mu laulu” saatest tuttavas romantilises Laitse Graniitvillas. Sel aastal juulikuus on meil seal nii Koit Toome, Kõrsikute, Marko Matvere, Tanel Padari, Kukerpillide, kui Estonian Voices-i kontserdid, nii et arvan et Birgit jõuab ka minuga koos neid kindlasti vaatama.