Näiteks 1998.aastal Aasta Naisartistiks valitud Maarja Liis Ilus istub täna "Eesti otsib superstaari" kohtunikutoolil ja Koit Toome, Smilers ning Terminaator meelitavad endiselt rahvamasse kokku. Produtsent Sven Lõhmus on aga pistnud alates 2003.aastast taskusse Aasta Autori tiitleid terve trobikonna, samuti ka Henrik Sal Saller. Maailmamuusikas ilma tegev pisike Kerli Kõiv oli Eesti Aasta Naisartist juba 9 aastat tagasi, 2004.aastal. Tehke järele!

Kuid, on ka tõelisi "pärleid". 2003.aastal sai Aasta Hai eriauhinna Arnold Oksmaa ning Aasta Ansambliks valiti Meie Mees. 2002.aastal pärjati meie-mehi Aasta Albumi tiitliga. 2008.aastal meeldis eestlastele kõige rohkem Niki ehk laulev ilmatüdruk Kairit Tuhkanen, kes korjas nii Aasta Naisartisti kui ka Aasta Albumi tiitli. 2011.aastal kiideti Parima Festivalibändi karikaga ansamblit Lehmakommionud. Teab keegi kedagi, kes teab kedagi, kes sellist bändi fännaks?

Unustamatu on ka 2012.aastal endise joodiku Laur Teäri triumf ning 2013.aastal Enim Internetis Müüdud Artisti laureaat Respekt, keda "Ringvaate" saatejuht Marko Reikop lausa otse-eetris mõnitas ja sellega suure skandaali põhjustas. Pole midagi öelda, eestlasel oli ennemuistsetel aegadel ikka tohutult halb maitse. Õnneks asi paraneb...vist.