„TMW kunst“ käivitub teisipäeval, 28. märtsil kl 17.00-21.00 spetsiaalse programmi ja pikendatud avamisaegadega galeriiõhtuga „Tallinna Teisipäev“. Galeriiõhtu pakub suurepärast võimalust tutvuda kohaliku kunstimaastikuga ning külastada nii uusi kui vanemaid näitusepaiku. Seekordne näituste kava hõlmab nii Eesti kui rahvusvaheliste kunstnike projekte, grupi- ja isikunäitusi. Muuhulgas avaneb „Tallinna Teisipäeva“ raames võimalus osaleda „Via Baltic“ näituse avamisel, külastada viimast päeva Mall Nukke rahvusromantilist väljapanekut Haus galeriis ning tutvuda rahvusvaheliste grupinäitustega EKA ja Temnikova & Kasela galeriides.

Okapi galeriis Niguliste tänaval avatakse Tallinna Teisipäeva raames Mehhiko päritolu ning hetkel Leedus resideeruva kunstniku Niña Yharedi performatiivset projekti “Via Baltic” tutvustav näitus, kus vaatluse all on pea 30 aastat tagasi aset leidnud toona suurima kodanikualgatusel põhineva aktsioon Balti kett. Haus galeriis on Tallinna Teisipäeval viimast päeva avatud popkunstnik Mall Nukke rahvusromantiline näitus „Kolme Värvi Mängud“, kus Eesti trikoloori värvide tähendustest tõuke saanud maalidel saab näha mänge kolmevärviliste klaaskuulidega, puntrasse sõlmitud kangaid ning Euro-raha värvide virvarri.

Eesti Kunstiakadeemia galeriis Vabaduse väljakul on avatud väliskunstnike Paige Früchtnichti ja Greg Ponchaki ühisprojekti OGH näitus, mis uurib Kreeka-Rooma traditsioonist ja kristlikust askeetlusest kantud poliitilise tegevuse ning militariseerumise väljendusi. Eesti rahvusvaheliselt tuntuimas galeriis Temnikova & Kasela näeb Oleg Frolovi kureeritud grupinäitust “Euroopamaa“, mis koondab erineva generatsiooni kunstnikke Tallinnast, Moskvast, Berliinist ja Viinist, kelle loominguliseks ühisosaks on huvi ühiskonna ja füüsilise ruumi seoste uurimise ning mõtestamise vastu.

„Tallinna Teisipäeva“ ringi lõpetab Laurentsiuse näitus „Roosa puu“ Vaal galeriis. Akademismi ja popkunsti valemitega mängiva kunstniku elegantselt hea ja halva maitse piiril pendeldavad üle-elusuurused teosed teevad seekord kummarduse unustusse vajunud maastikumaali žanrile.

Eelnimetatud kunstnike ja kuraatorite projektid ja näitused, v.a. Mall Nukke „Kolme Värvi Mängud“, jäävad Tallinna Teisipäeva järgselt TMW nädalal avatuks tavapärastel lahtiolekuaegadel kolmapäevast, 28. märtsist kuni pühapäeva, 2. aprillini.

Lisaks on „TMW kunst“ kavasse kaasatud galeriisid tutvustavad tuurid ning ning kunstnike tööprotsesse tutvustavad ringkäigud.

Reedel, 31.märtsil tuuritatakse kahe kaasaegse kunstniku – Kristi Kongi ja Jaanus Samma – põnevais stuudiois ning laupäeval, 1.aprillil ARSi majas, kus kasutavad ateljeeruume kümned kunstnikud. Maja, mille ajalugu ulatub aastasse 1944, pakub külastajale palju avastamisruumi, näiteks saab tutvuda maalikunstnik Merike Estna viimase aja loominguga töises stuudiokeskkonnas.

„TMW kunst“ raames toimub juba teist korda ka NOAR.eu kunstikeskkonna ja Eesti Kunstiakadeemia koostöös Eesti kunsti tulevikutähtede tutvustamine laiemale auditooriumile ning veebihääletus publiku lemmikute valimiseks. Publikuhääletus kestab TMW ajal ning valikut konkursiteostest saab ka näha kohvikus Wabadus.