Esimese nädalavahetuse märksõnad on noor euroopa jazz, perekesksus ja linnaruum.

Kell 12.00 pakuvad mudilastele külakosti imearmas taani ansambel Djanzz ja klounid Piip ja Tuut. Lapsed saavad joonistada, tantsida, mürada ja muusikast rõõmu tunda. Djanzz räägib vaid muusika, häälitsuste ja źestide keeles.

Kell 17.00 esineb Merepaviljonis Tõnis Mägi oma suure bluusbändiga, esitledes oma repertuaari bluusilikumat poolt. Seaded kontserdiks valmisid Siim Aimla käe all. Tõnis nendib, et bluus on teda alati köitnud, selle sügavus, elulisus ja ehe tunnetus. Ta esimene imetlusobjekt soul-bluusi vallast oli Ray Charles. Bluus on kui hingekarje, kus laulja saab välja öelda kõik, mis südamel. NB! Publik saab kaasa elada ka mitmele päris uuele loole, mille esiettekanded on just sellel kontserdil.

Laupäeva õhtul kell 21.00 toob Jazzkaarele külakosti Euroopa noorte professionaalide festival „12 Points“, seega festival festivalis nagu läinud aastal oli seda Norra festival Punkt. 12 punkti festival sai alguse Iirimaal Dublinis, kus sadade soovijate seast valitakse igal aastal välja 12 ansamblit erinevatest maadest. Mullused kolm parimat kollektiivi on kutsutud juba paljudele festivalidele, sealhulgas ka Jazzkaarele. Kontserdil Merepaviljonis astuvad lavale Kaja Draksler Acropolis Quintet, kus mängivad sloveenia, rumeenia, türgi ja itaalia andekad muusikud. Kavas on omalooming, mis on inspireeritud ka balkani ja türgi folkloorist. Viisiku lauljatar Sanem Kalfa võitis Montreux festivalil noorte lauljate konkursi. Türgi päritolu on ka Elifantree lauljatar Anni Egecioglun, kellega koos musitseerivad soome populaarsed noored virtuoosid. Ja MetTall-O-Phone oma metalse vibrafonisäraga paneb kadestama kõik kohalikud vibrafonivirtuoosid. Need kolm bändi teevad väga särtsakat loomingulist muusikat, millest tasub malli võtta.

Jazzmuusikuid kohtab kümne päeva jooksul ka Tallinna erinevates paikades. Valides aadressi www.jazzkaar.ee, kavade alt linnaruumiprojekti, saate teada palju põnevat, mis toimub Tallinnas just nüüd ja praegu, üllatus võib teid oodata iga nurga taga.

Jazzkaar soovitab proovida ka JAZZERit, see on põrandale paigutatud elektoorniline muusikariist, mis koosneb üheksast suurest ruudust, kusjuures iga ruudu all on peidus üks jazziakord. Erinevatel ruutudel kõndides või hüpates sünnibki helipala. Kõikide autorite lood laetakse üles Youtube’i, kus neid on hiljem võimalik huvilistel kuulata. Ka autorid ise saavad muusikapalu oma sõprade ja tuttavatega jagada. Autor, kelle lugu kuulatakse kuni 29. aprillini kõige enam, saab autasuks Samsung Galaxy tahvelarvuti. Jazzilugusid saab 20.-23.04 komponeerida Solarise keskuses. Ja edaspidi juba uutes kohtades.

Pühapäeval, 22. aprillil kutsub Jazzkaar avastama Kalamaja põnevaid paiku, kus toimuvad publikule tasuta sissepääsuga mõnusad intiimsed kontserdid, Merepaviljonis leiab sel päeval aset 33-liikmelise Estonian Folk Orchestra suurejooneline tasuta kontsert. Päeva lõpetuseks sümboolse saab tantsida uude nädalasse Norra bigbändi saatel! Kõigest lähemalt juba homme.