Vaiko Epliku ja tema sõpradekollektiivi Eliit esimene plaat nimega “1” sai eelmisel aastal Areeni muusikakriitikute lemmikplaadiks ning pälvis aasta albumi tiitli, teatas BDG Music OÜ.

Oma plaati nimega “2” (Mortimer Snerd) esitleb Vaiko just KUMU ÖÖl. Plaadid saavad valmis just reede hommikul ja jõuavad Kumusse suisa ahjusoojana.

Broken Time Orchestra ehk Priit Juurmann ja Taavi Kerikmäe on kriitikuid ja kuulajaid juba positiivselt üllatanud oma uue ja sügavama-sisukama helipildiga, mis paljude arvates on bändi jaoks täiesti uus kvaliteet.

“Surmal on meie jaoks tähendus” (Julm Records) on kontseptuaalalbum, mille kohta on Tristan Priimägi Areeni külgedel öelnud: “Kõige olulisem on aga see, et selle plaadi kujul pole tegu kokku korjatud lugude kogumikuga, nagu tantsumaailmas tihti kipub olema. See siin on teisest kategooriast plaat — album, mille osad ja osade järjekord moodustavad nägemuse. Suurema kui summa”.

Kumu ÖÖl on BTO’l kuuldavasti kavas omalaadne eksperiment, ühendades värske plaadimaterjali elusmuusikute, video-installatisooni ja Kumu öötaevasse kõrguvate aatriumivõlvidega.

Kaido Kirikmäe kogumik “Lintprii” ilmus 23.aprillil ja selle pealkiri on nutikas sõnademäng — meeleolult sobiks väga hästi just lindprii kujund, aga lindi-vaba viitab sellele, et album ei ole ilmunud mitte traditsiooniliselt cd- plaadil vaid lint-kassetil — justkui soe mälestus lapsepõlvest, mis kangastub meile nii Kaido helgete helide kui ammu unustatud lintkasseti abil.