Springsteen, Crow, Eminem, Norah Jones, Ashanti, Avril Lavigne ja Nelly taotlevad igaüks viit Grammyt. Mis neile tegelikult osaks saab, selgub 23. veebruaril New Yorgi Madison Square Gardensis toimuval tseremoonial.

Kandidaatide mitmekesisus tuleb eriti hästi ilmsiks aasta albumi auhinna sihtijaid vaadates. Kandidaatide seas on Eminemi ja poppräppari Nelly kõrval esindatud kantriansambel Dixie Chicks, rokitäht Springsteen ja popisugemetega džässi viljelev Jones.

“Tänavused kandidaadid peegeldavad mitmekesisust ja eklektikat, mis teeb muusikast meie universaalse keele,” ütles Plaadiakadeemia president Neil Portnow.

Aasta albumile kandideerivad Dixie Chicksi “Home”, Eminemi “The Eminem Show”, Norah Jonesi “Come Away With Me”, Nelly “Nellyville” ja Springsteeni “The Rising”.

Parima uue artisti kategoorias teevad ilmanaised — Ashanti, Michelle Branch, Jones ning 18-aastane laulja ja helilooja Lavigne. Meestest on välja pandud John Mayer.

Seitsmekordne Grammy-võitja Springsteen on soosik selgi korral, sest tema tema ja ansambli E Street Band esimest albumit üle 20 aasta on saatnud kriitikute edu. Lisaks aasta albumi kategooriale kandideerib ta veel neljas rubriigis, muuhulgas parimale rokialbumile ja lauluauhinnale kahe lauluga.

Teine veteran, kel käes juba kaheksa Grammyt, on Sheryl Crow. Tema taotleb seekord samuti kuut Grammyt. Sama paljudele loodab filmidebüüdiga kiitust pälvinud Eminem.