Uue plaadi puhul palju õnne! Mida värskelt teoselt leida võib?

Piret: Uuel plaadil saab kuulda lugusid vanas heas Vanilla Ninja-stiilis ehk siis segu popist ja rockist. Uus album “Love Is War” on väga isiklik ja meie jaoks kaugelt parim album, millega seni hakkama oleme saanud. Nagu pealkirigi ütleb, on meil tulnud oma suure armastuse ehk oma muusika eest väga palju sõdida ja just nimelt eelmine aasta oli meie kui bändi jaoks väga katsumusterohke. Seega on plaadil ehk ülekaalus pisut kurvema ja melanhoolsema alatooniga lood, nagu näiteks “Kingdom Burning Down”, “Black Symphony”, “Pray” või “Silence”. Samas aga lood nagu “Rockstarz” või “Band That Never Existed” on läbinisti humoorika sisuga ja superhead lood pidutsemiseks.
Lenna: Meie uuel albumil on 12 lugu, millest pooled oleme ise kirjutanud või siis kaaskirjutanud. Tekstid on päris vihased ja võib lugeda välja, et oleme päris palju õppetunde viimase aasta jooksul saanud — pidanud pettuma inimestes ja teguviisides, mis muusikamaailmas kasutusel on. Samas oleme läinud hambad ristis edasi ja oma asja läbi surunud. Ehk — oleme teinud omad järeldused ja püüdnud õppida vigadest ning kogemustest.

Olete bändis jälle kolmekesi. Kuidas Triinuga läbisaamine on? Suhtlemine Maarjaga ei ole vist tänaseni paranenud?

Piret: Oleme kolmekesi ja tunneme end paremini kui kunagi varem. Triinuga aeg-ajalt ikka helistame ja uurime teineteise käekäigu kohta.
Lenna: Oleme väga rahul situatsiooniga. Kõigil on üks eesmärk ja võideldakse samade asjade nimel. Usun, et kõik asjad on läinud just loomulikul teel ja järelikult ei olnudki neljandat liiget Vanilla Ninjale määratud.

Rääkige pisut lugudest, mis plaadile said. Kas muusika ja sõnad on teie loodud?

Katrin: Laulude sisu viitab eelkõige meie möödunud aasta uskumatutele seiklustele, mille Ninjad isiklikult kirja panid ja lugudesse põimisid.
Piret: Detsembri lõpuks oli meil üle 20-ne loo koos, mille seast pidime lõpuks need 12 parimat välja valima. Tahtsime, et plaadil oleks nii aeglasemaid kui ka kiiremaid lugusid, midagi nii noorele kui ka vanemale kuulajale.

Kuidas teie päevad mööduvad? Olete rohkem Eestis või Saksamaal?

Piret: Viimasel ajal oleme jälle rohkem Eestist ära olnud. Just hiljuti oli meil promotuur, mis hõlmas nii Saksamaad kui ka Shveitsi ja Austriat ning sel nädalal ootab meid ees autogrammituur. Samas tuleme alati igal võimalusel jälle Eestisse. Tavaliselt, mil meil tekib näiteks 4-5 vaba päeva, lendame jälle koju. Arvan, et aasta kokkuvõttes on meie Eestis ja välismaal viibimise suhe umbes 30/70.

Kes teid teie töödes ja tegemistes aitavad? Otsustate bändis kõike ise ja vaid kolmekesi?

Lenna: Meid aitab meie mänedzment. Otsused teeme ise kolmekesi.
Piret: Kahjuks või õnneks ei suudaks me kogu töökoormaga ise hakkama saada. Meie heaks töötab mänedzment ja loomulikult rügavad meie edu nimel veel inimesed meie plaadifirmast.

Tegelikult on iga bändi tegemine üks suur masinavärk. Üksi ei jõuaks keegi kuigi kaugele. Aga otsuste tegemiste koha pealt võib küll öelda, et meil on vedanud — meil on suur sõnaõigus ja kõik, kes meiega töötavad peavad lõppude-lõpuks meie sõna kuulama.

Rääkige oma suvest. Mis plaanis ja mis tulekul?

Lenna: On tulemas suvefestivale, samuti promo mõnedes Euroopa riikides, uue video filmimine meie teise singli jaoks. Tegemist jagub. Jõuame ka Eestisse vahepeal.
Katrin: Suvefestivalid siin-seal ehk siis Türgis, Eestis, Saksamaal jne. Mõned vabad hetked pere ja sõprade seltsis. Külastaks ka paari kõva rock-kontserti, tahaks randa päevitama jõuda jne.
Piret: Eestlastel avaneb võimalus meid näha 9.juunil Õllesummeri raames.

Millal uut Vanilla Ninja videot näha saab?

Lenna: Varsti, juulis.

Kelle esinemist sel suvel ise kindlasti näha soovite?

Piret: Mul avanes eelmisel nädalavahetusel (2.-4.juunil) näha mitmeid oma lemmikuid. Nimelt toimus Saksamaal festival nimega Rock-Am-Ring ja seal esinesid näiteks sellised bändid nagu Korn, Metallica, Guns N` Roses, Bullet For My Valentine, Placebo jne.
Katrin: Korni esinemist tahaks näha.
Lenna: Minulgi on see soov juba selleks suveks täitunud! Käisin koos Piretiga Rock am Ringil ja nägime rohkem bände kui arvasime, et üldse näha saame: Metallica, Guns N’ Roses, Tool, Placebo, Bullet For My Valentine, 36 Crazyfists, Angels and Airwaves, Fire in the Attic, The Darkness jpt.

Mis on Sinu viimase aja kindel lemmik?

Katrin: Laptop!
Piret: Kuna ma olen suur muusikafriik, siis tihtilugu on nii, et satun mõnest uuest heast plaadist vaimustusse ja “olen sunnitud” seda päevast-päeva kuulama.

Viimased paar kuud olen ma olnud sõltuvuses Bullet For My Valentine’i albumist “The Poison”.

Lenna: Viimasel ajal? Must värv!

Mida ei saa kunagi olla liiga palju?

Piret: Häid inimesi ja head muusikat!
Katrin: Tervist, armastust ja õnne.
Lenna: Õnne ei saa kunagi liiga palju olla! Vähemalt pole mina seda kogenud. Alati võiks paremini olla. Tegelikult arvan, et kõigel on piir. Kõike võib mingil hetkel saada liiga palju.