"Tuletan meelde, et nii sõnad kui meloodia peavad olema uued – avalikult esitatud või võrku üles riputatud mitte varem kui 1. septembril," räägib produtsent Mart Normet. "Eesti Laul ongi läbi ja lõhki uute laulude konkurss."

Kõik laulude autorid ja esitajad peavad olema Eesti kodanikud või residendid tulumaksuseaduse mõttes. Veebilehel eestilaul.ee on üleval ametlik reglement, mille järgi tuleb laulud sisse laulda samade esitajate poolt, kes teeksid seda ka poolfinaali pääsemise korral.

"Küll aga ei pea meile tooma veel lõplikult viimistletud pala. Heast demost piisab, et žürii saaks aru, kas sisu on piisavalt," julgustab Normet. Laulude lõplikud versioonid tuleb üle anda detsembrikuus.

Eesti Laulu ajalugu on näidanud, et tähelennu on teinud ka mitmed artistid, keda võitjaks ei kuulutatud. Nii on laiemale publikule tuttavaks saanud Daniel Levi, kes on varasemalt Eesti Laulul üles astunud hoopis August Hundi taustalauljana; Elisa Kolk, kes annab kontserte üle Eesti ning Winny Puhh, kes kutsuti just tänu Eesti Laulule esinema Pariisi monädalale.

Eelvoorus osalemiseks tuleb laul tuua hiljemalt 02.11.2015 kell 15:00 Gonsiori 27 valvelauda.

2015. aastal laekus eelvooru 219 lugu ja kokku on Eesti Laulule seitsme aasta jooksul esitatud 1133 lugu.